Skip to main content

Δ. Θερμαϊκού: Διανοίγει τον οδικό άξονα Φιλίππου - Θεσσαλονίκης

Η δημοτική αρχή του δήμου Θερμαϊκού ρίχνει το βάρος της στη διάνοιξη, με τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, της οδού Ιωνίας προς την Φιλίππου.

Στην τελική ευθεία πλέον εισέρχεται η απόκτηση από τον δήμο Θερμαϊκού ρυμοτομούμενης έκτασης 474 τ.μ, η οποία αν και μικρή σε εμβαδόν θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της εισόδου της Περαίας.

Πρόκειται για το τρίγωνο που παρεμβάλλεται μεταξύ των οδών Φιλίππου και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «η ρυμοτόμηση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας επίπονης και διαρκούς προσπάθειας της διοίκησης, να πεισθούν οι ιδιοκτήτες του να συναινέσουν».

Μετά την απόφαση με αριθ. 16/2017 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με την οποία κρίθηκε θετικά η τιμή μονάδας που αιτήθηκε από τους ιδιοκτήτες, η Τεχνική Υπηρεσία εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την ψήφιση διάθεσης του ποσού 90.268,56 για την αποζημίωση του ρυμοτομούμενου οικοπέδου.

«Στα άμεσα σχέδιά μας ήταν η διάνοιξη της Φιλίππου προς δύο κατευθύνσεις, διάνοιξη που περίμενε επί πολλά χρόνια. Προς την Θεσσαλονίκης ήδη φτάνει στο τέλος. Οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Το τρίγωνο απέναντι από την κλινική «Πισσαλίδη» περιέρχεται στο δήμο και η ασχήμια και η κυκλοφοριακή δυσλειτουργία σύντομα θα αποκατασταθούν προς όφελος των δημοτών μας. Και τώρα ρίχνουμε το βάρος στη διάνοιξη, με τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, της οδού Ιωνίας προς την Φιλίππου. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και αυτή την ευνοϊκή κατάληξη» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης.