Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΟΙ ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟ-ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ

Το έργο περιλαμβάνει κι άλλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με συνολικό προϋπολογισμό 502.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου

Στην τελική ευθεία για δημοπράτηση μπήκε το έργο της διαμόρφωσης των κυκλικών κόμβων της οδού Α. Κουγιάμη με τις οδούς Α. Παπανδρέου και Αθαν. Διάκου, ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για τον δήμο Θέρμης και τους κατοίκους της περιοχής.

Πρόκειται για έναν δρόμο ο οποίος έχει μετατραπεί σε «καρμανιόλα» με τους οδηγούς να αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες, σε ένα σημείο όπου υπάρχουν πεζοί, ακόμα και νυχτερινές ώρες.

Στο σημείο, μάλιστα, αρχές του 2019 είχε βρει τραγικό θάνατο ο γονιός ενός μαθητή του 4ου δημοτικού σχολείου (δείτε εδώ), γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. 

Σήμερα εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή οι τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι της διακήρυξης.

Το έργο περιλαμβάνει κι άλλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με συνολικό προϋπολογισμό 502.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου Θέρμης.“Παρά τα θεσμικά κωλύματα, οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις. Μετά τη σημερινή ομόφωνη έγκριση  της Οικονομικής Επιτροπής πάμε άμεσα για τη δημοπράτηση έργου η οποία θα γίνει στις 14 Ιουνίου.” δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

“Οι εκτεταμένες τροποποιήσεις που έγιναν πριν από δύο μήνες στο νόμο περί δημοσίων συμβάσεων, απαιτούσαν αλλαγές στα τεύχη δημοπράτησης και ειδικότερα στη διακήρυξη, που είχαμε, ήδη, έτοιμα. Παρά την προτροπή του αρμόδιου υπουργείου να περιμένουμε, πήραμε την απόφαση και την ευθύνη να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες αλλαγές και με την άοκνη προσπάθεια των εργαζομένων στην τεχνική υπηρεσία φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα”. Οι δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι, που κατασκευάζονται έρχονται να συμπληρώσουν τους ήδη υπάρχοντες, ώστε να ανακόπτουν την ταχύτητα, που αναπτύσσουν οι οδηγοί, αφού θα αναγκάζονται να σταματούν ανά 200 μέτρα και έτσι να αποτρέψουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων   υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

“Στην πραγματικότητα το αντικείμενο του έργου αφορά πέντε έργα και όχι ένα”, συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Τσολάκης. Αυτά είναι η κατασκευή κυκλικών κόμβων και  ηλεκτροφωτισμού στη συμβολή των οδών Απ. Κουγιάμη με Αθ. Διάκου και Απ. Κουγιάμη με Αν. Παπανδρέου, η κατασκευή πεζοδρομίου στον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο στην συμβολή των οδών Απ. Κουγιάμη με Παν. Τσαλδάρη, ο ηλεκτροφωτισμός του κόμβο εισόδου στον οικισμό Λήδα Μαρία και τις σχολές Καλών Τεχνών και τα ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου”.

Στη ίδια εργολαβία θα γίνει η κατασκευή νησίδας και η κρασπέδωση, τμήματος της οδού Αγιορειτών Πατέρων, του οικισμού Τριαδίου που βρίσκεται μεταξύ των κοιμητηρίων Τριαδίου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τριαδίου, του οποίου η ανακατασκευή είναι στη φάση της ολοκλήρωσης.

Το συνολικό μήκος του δρόμου που θα διαμορφωθεί είναι περίπου 160 μέτρα. Στο ίδιο έργο προβλέπεται, ακόμη, η ανύψωση ή ο υποβιβασμός φρεατίων εντός του πλάτους της οδού, καθώς και εργασίες διαγράμμισης για την κατασκευή διαβάσεων πεζών μπροστά από το σχολείο.


Φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ