Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: 40 βεβαιώσεις σε μια μέρα για τη σίτιση των αδέσποτων

Εθελοντές κατέθεσαν το ειδικό έντυπο της Πολιτικής Προστασίας στον δήμο Θεσσαλονίκης για να μπορούν να σιτίζουν τα αδέσποτα ζώα.

Σαράντα βεβαιώσεις για την σίτιση αδέσποτων ζώων κατατέθηκαν μέσα σε μια μέρα στον δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την μετάδοση της διασποράς του κορωνοϊού.

Εθελοντές, αφού συμπλήρωσαν το ειδικό έντυπο για τη σίτιση αδέσποτων ζώων, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, το κατέθεσαν στο δημαρχιακό μέγαρο.

Πλέον με τη βεβαίωση αυτή, η οποία θα έχει την υπογραφή του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη, θα έχουν τη δυνατότητα να ταΐζουν τα αδέσποτα για διάστημα τριών ωρών καθημερινά.

«Μόνο την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου σαράντα εθελοντές κατέθεσαν αίτηση στον δήμο. Αμέσως με την ανακοίνωση του μέτρου για τα αδέσποτα οργανώθηκε τμήμα στον δήμο για να οργανώσει την συγκεκριμένη ανάγκη που έχει προκύψει», τόνισε ο κ. Δημητριάδης, σημειώνοντας πως στο έντυπο συμπληρώνεται το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και οι ώρες της σίτισης.

Με αυτό τον τρόπο, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, γίνεται παράλληλα και μια καταγραφή των αδέσποτων ζώων και τα σημεία που βρίσκονται στα όρια του δήμου, όπως επίσης δημιουργείται και ένα μητρώο με εθελοντές που φροντίζουν ζώα.

Τέλος, ο δήμος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία να προμηθευτεί τροφές για τα αδέσποτα, προκειμένου να τα χορηγεί στους εθελοντές.

Τα άτομα που ενδιαφέρονται να σιτίζουν τα αδέσποτα μπορούν να καταθέσουν τη βεβαίωση είτε στα γραφεία της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, που βρίσκονται στην οδό Κλεάνθους 18, είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του δήμου.