Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: 500 τόνοι αλατιού για την αντιμετώπιση του χιονιά

Κατά τη διάρκεια των φαινομένων διανεμήθηκαν 500 τόνοι αλάτι και συσκευάστηκαν με τα χέρια 16.000 σάκοι των 15 κιλών στον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Έγινε ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του χιονιά, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης, απαντώντας στην κριτική για τον τρόπο που ενήργησε ο δήμος τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Όπως ανέφερε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια των φαινομένων διανεμήθηκαν 500 τόνοι αλάτι και συσκευάστηκαν με τα χέρια 16.000 σάκοι των 15 κιλών. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχαν 134 σημεία μέσα στην πόλη,  τα οποία τροφοδοτούνταν συνεχώς με αλάτι.

«Οι εργαζόμενοι  δούλευαν επί 24ωρου βάσεως, ο χώρος δεν ήταν ιδανικός και οι συνθήκες όχι οι καλύτερες αλλά ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο», είπε ο κ. Ζαχαριάδης, τονίζοντας πως έγινε τεράστια δουλειά δεδομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού και του αριθμού των εργαζομένων.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος τόνισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων, ο δήμος έθεσε κάποιες προτεραιότητες και συγκεκριμένα, να λειτουργεί το κύριο και δευτερεύον οδικό δίκτυο, να υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία και στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και τις βόρειες περιοχές, όπως τα Κάστρα, η Άνω Πόλη, 40 εκκλησιές, Άνω Τούμπα, Τριανδρία.

«Ο καθένας θα πρέπει να καθαρίζει το χώρο μπροστά από το σπίτι του. Δεν μπορεί ο δήμος να καθαρίσει ταυτόχρονα τα πάντα», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία  για την άριστη συνεργασία, δεδομένων όπως είπε των συνθηκών, του μηχανολογικού εξοπλισμού και του αριθμού των εργαζομένων.