Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Ανακαλείται η δήλωση γονέων για το πρωινό των μαθητών

Ανάκληση και ορθή επανάληψη των υπεύθυνων δηλώσεων για γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό κολατσιό στο σχολείο αποφάσισε ο δήμος

Την άμεση ανάκληση και διόρθωση του κειμένου της υπεύθυνης δήλωσης που καλούνταν να συμπληρώσουν οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό κολατσιό στο σχολείο, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ζήτησε η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Το ζήτημα ανέδειξε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτηρίζοντας το έγγραφο «ντροπιαστικό».

«Αμέσως μετά την ενημέρωσή μου για το κείμενο – υπεύθυνη δήλωση που εστάλη στα σχολεία για τη συμμετοχή μαθητών στο πρόγραμμα πρωινού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ζήτησα την άμεση ανάκλησή του και την ορθή επανάληψη αυτού», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Ακριτίδου και σπεύδει να προσθέσει ότι «μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η βοήθεια των ευπαθών ομάδων, τις οποίες επιθυμεί να προστατεύει».

«Σημειώνεται δε ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις και τα στοιχεία των μαθητών συγκεντρώνονται και παραμένουν με ευθύνη του Διευθυντή/ντριας στο σχολείο και στον Δήμο αποστέλλεται μόνον ο αριθμός των ωφελούμενων μαθητών/τριών», καταλήγει η αντιδήμαρχος Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η κ. Νοτοπούλου τόνιζε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο «διαχωρίζει και στιγματίζει παιδιά και την οικογένειά τους, αντί να βοηθήσει επί της ουσίας στην επίλυση του προβλήματος», ζητώντας από τον δήμο «να αποσύρει τις συγκεκριμένες, απαράδεκτες, υπεύθυνες δηλώσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια των γονιών και όλων μας!».