Skip to main content

Αναταράξεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την ανεξαρτητοποίηση της Σπανού

Η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Σπανού ανεξαρτητοποιήθηκε από τη διοικούσα παράταξη - Πονοκέφαλος στη διοίκηση μια μέρα πριν την εκλογή νέου προέδρου

Την ανεξαρτητοποίησή της ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Σπανού, η οποία είχε εκλεγεί με τη διοικούσα παράταξη.

Όπως γνωστοποίησε η ίδια με ανάρτησή της στο facebook, υπέβαλε την παραίτησή της από την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Εφεξής θα υπηρετώ την Θεσσαλονίκη που τόσο αγαπώ ως Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την απλόχερη αγάπη, την άδολη φιλία και την γενναία υποστήριξη», σημείωσε η κ. Σπανού.

Η ανεξαρτητοποίηση της κ. Σπανού μια μέρα πριν την εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου προκαλεί προβλήματα στην αυριανή διαδικασία, καθώς η κ. Σπανού ήταν αυτή που υπέγραψε την πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι η κ. Σπανού ήταν η πρώτη σε ψήφους που είχε εκλεγεί με την παράταξη Ζέρβα, στην Τριανδρία. Μετά την απομάκρυνση Τσαβλή, η κ. Σπανού ήταν η προεδρεύουσα στην ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εξελίξεις αυτές πάντως προκαλούν πονοκέφαλο στον δήμαρχο Κ. Ζέρβα και το επιτελείο του καθώς πλέον μειώνεται ο αριθμός των συμβούλων που θα στηρίζουν τις επιλογές της διοίκησης και κυρίως για τα θέματα για τα οποία θα απαιτείται ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή είχε διαγραφεί από την παράταξη ο Δρόσος Τσαβλής, μετά την άρνησή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση των εμβολιασμών.