Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΜΗΝΑ

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να προχωρήσουν και στην τοποθέτηση των βυθιζόμενων πασαλακίων

Το πράσινο φως για την απαγόρευση της εισόδου της κυκλοφορίας και στάθμευσης στον πεζόδρομο Αγ. Μηνά άναψε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να προχωρήσουν και στην τοποθέτηση των βυθιζόμενων πασαλακίων στις εισόδους του πεζόδρομου, επί της οδού Ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου, προκειμένου να εμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια του πεζοδρόμου στις αρχές Ιουνίου, στον οποίο βρέθηκαν οι ιστορικές ράγες του τραμ, οδηγοί αψήφησαν τα εργοταξιακά κάγκελα, μπήκαν στον δρόμο και στάθμευσαν τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εξαιρούνται τα οχήµατα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, οχήµατα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), της Ελληνικής και ∆ηµοτικής Αστυνοµίας, των Οργανισµών Κοινής Ωφέλειας και τα απορριµµατοφόρα του ∆ήµου Θεσσαλονίκης.

Επιτρέπεται, επίσης, η διέλευση και στάση για φορτοεκφόρτωση εµπορευµάτων συµπεριλαµβανοµένων των οχηµάτων τροφοδοσίας µε πετρέλαιο θέρµανσης, για φορτηγά οχήµατα ωφέλιµου φορτίου µέχρι 4 τόνους, ως εξής: ∆ευτέρα έως Παρασκευή και Σαββατοκύριακο από 06:30 έως 08:30 το πρωί.  

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα σταλεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Η υλοποίηση του έργου άρχισε τον Οκτώβριο του 2018, όπου κατά τις εργασίες εκσκαφών αποκαλύφθηκε η παλιά υποδομή τροχιοδρόμου, δηλαδή του τραμ, που λειτουργούσε μέχρι το 1957.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ