Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ CASA BIANCA

Η εκδήλωση έχει θέμα τις γυναίκες και τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και παρουσιάζεται στη δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Μια αιχμηρή και πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στη δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - CASA BIANCA, με θέμα τις γυναίκες και τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας με τίλτο «Τελεία.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μια παραγωγή της δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, «που την περίοδο του εγκλεισμού υφίσταται έντονη τη βία και την κακοποίηση μέσα στο σπίτι από τον σύντροφο ή τον σύζυγο. Μια έκθεση φωτογραφίας που εμπεριέχει πολλαπλούς προβληματισμούς».

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης επιδιώκει να προβάλει, με εικαστική προσέγγιση, και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο, όπως υπογραμμίζεται. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως πίσω από κάθε  εικόνα, «κρύβεται  η ιστορία μίας γυναίκας . Ιστορίες που κρύβουν εσωτερικό και εξωτερικό πόνο. Ιστορίες που σημαδεύουν», όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το μήνυμα της έκθεσης είναι όπως αναφέρει η ανακοίνωση είναι « Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της! Έχει τη δική της φωνή και πρέπει να μιλήσει... Να βάλει τελεία στον πόνο».

«Πίσω από κάθε φωτογραφία υπάρχει η ιστορία μιας γυναίκας.  Μια ιστορία αθέα-τη, μια ιστορία χωρίς φωνή. Η τέχνη συμπορεύεται με την κοινωνία και την καθημε-ρινότητά της.Φυσικά δεν μένει ασυγκίνητη στην ενδοοικογενειακή βία. Ένα έγκλημα που αποκρύπτεται περισσότερο από κάθε άλλο, σε όλο τον κόσμο.Για ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα που είναι σε έξαρση εξαιτίας του εγκλεισμού που μας επέβαλε η πανδημία. Καμιά γυναίκα δεν είναι μονή της. Όλες και όλοι μαζί βάζουμε τελεία στην ενδοοικογενειακή βία» δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Η έκθεση προβάλλεται διαδικτυακά στο κανάλι του Youtube του δήμου Θεσσαλονίκης στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=NUsTsc-9rzQ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ