Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Επιχείρηση καθαρισμού μπαζότοπου στην 26ης Οκτωβρίου

Στο οικόπεδο βρέθηκαν σήμερα φορτηγά του δήμου για τον καθαρισμό του χώρου που είχε μετατραπεί σε μπαζότοπο το τελευταίο τουλάχιστον χρόνο.

Τον αυτοσχέδιο μπαζότοπο επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο δυτικό τμήμα του δήμου Θεσσαλονίκης κοντά στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ «Μακεδονία» άρχισαν να καθαρίζουν από σήμερα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από έγγραφο - διαταγή που εστάλη στον δήμο από τον εισαγγελέα και την Πυροσβεστική.

«Το συγκεκριμένο οικόπεδο που είναι περίπου 5 στρέμματα είχε γίνει αποθήκη μπαζών και απορριμμάτων και είχε εστία επικίνδυνη και για φωτιά και για μόλυνση», είπε ο ενταταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».

Στο οικόπεδο βρέθηκαν σήμερα φορτηγά του δήμου για τον καθαρισμό του χώρου. Ο κ. Ζεϊμπέκης εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του χώρου σε δύο με τρεις ημέρες.

Σημειώνεται ότι την ύπαρξη του μπαζότοπου είχε αποκαλύψει η Greenagenda.gr από  τον Δεκέμβριο του 2018. Κυρίως με ημιφορτηγά, ασυνείδητοι προσεγγίζουν το σημείο ακόμη και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επαγγελματιών της περιοχής, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής και πλήρη αδιαφορία για τις επιπτώσεις, δεν διστάζουν να απορρίπτουν τόνους αποβλήτων που οδηγούν σε περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση τη συγκεκριμένη περιοχή.

Εν τω μεταξύ, επί ποδός είναι οι υπηρεσίες Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, εν όψει της 84ης ΔΕΘ. Εργαζόμενοι, προϊστάμενοι και όλο το προσωπικό θα είναι σε επιφυλακή προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα όπου χρειαστεί τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζεϊμπέκης αναμένεται να απομακρυνθούν περίπου 400 κάδοι απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης από το βράδυ της Πέμπτης. «Στόχος είναι να είναι η πόλη καθαρή αυτές τις ημέρες», σημείωσε. Ο εντεταλμένος σύμβουλος έκανε έκκληση στους δημότες από την Πέμπτη έως και την Κυριακή να μην κατεβάζει τα απορρίμματά του αυτό το χρονικό διάστημα να είναι καθαρή η πόλη.