Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Η αντιδήμαρχος Παιδείας ανακοίνωσε ότι έγιναν οι απολυμάνσεις και έχουν σταλεί τα υλικά καθαριότητας. Αύριο στη Θεσσαλονίκη οι μάσκες από την ΚΕΔΕ

Στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία, πέντε μέρες πριν το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, «τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι αρκετά έτοιμα, και λέω αρκετά γιατί είναι ένας ζωντανός οργανισμός».

«Έχουμε κάνει απολυμάνσεις, μυοκτονίες, έχουμε στείλει υλικά για την καθαριότητα. Οι καθαριστές βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς αύριο υπογράφονται οι συμβάσεις τους και την Παρασκευή το πρωί θα βρίσκονται στη θέση τους», σημείωσε. Όσον αφορά το προσωπικό καθαρισμού ο δήμος Θεσσαλονίκης ζήτησε 204 άτομα και εγκρίθηκαν 197. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε συνεργεία του δήμου τακτοποιεί το πράσινο στα σχολεία.

Σύμφωνα με την κ. Ακριτίδου, αύριο θα έρθουν μάσκες από την ΚΕΔΕ οι οποίες θα μοιραστούν στα σχολεία για τους μαθητές.

«Οτιδήποτε επιπλέον οι διευθυντές θέλουν επικοινωνούν μαζί μας και το έχουν. Όλα τα σχολεία έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς χρήματα», τόνισε.

Αναφερόμενο στη δίχρονη εκπαίδευση η κ. Ακριτίδου τόνισε ότι τελικά 583 παιδιά θα μπουν για πρώτη φορά σε αίθουσες. Τόνισε επίσης ότι σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για να καλυφθούν οι ανάγκες, ζητήθηκαν και παραχωρήθηκαν από τον δήμο έξι αίθουσες, στον Αγ. Στυλιανό, στο Βαφοπούλειο, στο ΟΒΡΕΠΟΜ. «Συνολικά μας ζήτησαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έξι αίθουσες σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και πέντε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων», τόνισε η κ. Ακριτίδου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας, αυτή η λύση θα προχωρήσει μέχρι να υπάρξει η τελική λύση που προκρίθηκε από τον δήμο, η τοποθέτηση προκατασκευασμένων οικίσκων.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας μετά από αίτημα της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ