Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Υπάρχει και άλλος αντιδήμαρχος που εμβολιάστηκε εκτός σειράς;

Υπάρχει άλλος αντιδήμαρχος, πλην όσων έχουν αποκαλυφθεί έως τώρα, ο οποίος να εμβολιάστηκε εκτός σειράς, στις αρχές Ιανουαρίου;

Ο μεγαλύτερος εχθρός για κάθε κυβέρνηση, για κάθε διοίκηση, για κάθε σύστημα εξουσίας εν γένει, δεν είναι η εκάστοτε αντιπολίτευση, είναι η ίδια η πραγματικότητα. Είναι τα απρόοπτα που μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή, είναι η «στραβή στη βάρδια σου» που είχε πει πολύ εύστοχα η Ρένα Δούρου. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό η «πραγματικότητα» δεν ήταν και πολύ γενναιόδωρη απέναντι στον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Η μια στραβή διαδέχεται την άλλη. Δύο αποπομπές στελεχών για εκτός σειράς εμβολιασμούς (Τσαβλή, Ακριτίδου), δύσκολες ψηφοφορίες και σκληρή αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο και τώρα, η νέα «στραβή» με τον εκτός σειράς εμβολιασμό ενός ακόμη αντιδημάρχου, του Στέλιου Λιακόπουλου.

Στην πρώτη περίπτωση, των Τσαβλή και Ακριτίδου, ο κ. Ζέρβας ενήργησε αστραπιαία, απομακρύνοντας τους δύο συνεργάτες του από τα αξιώματά τους και από την παράταξη. Στην περίπτωση Λιακόπουλου ο χειρισμός ήταν εντελώς διαφορετικός. Όχι μόνον δεν τον απομάκρυνε από τη θέση του αντιδημάρχου, αλλά απεναντίας τού παρείχε πλήρη κάλυψη. Και δεν θα μπορούσε βεβαίως να κάνει διαφορετικά για δύο λόγους: πρώτον διότι, όπως απεδείχθη, η διοίκηση γνώριζε για το συμβάν και το απέκρυψε και δεύτερο και κυριότερο, διότι δεν έχει περιθώρια άλλων απωλειών.

Μετά την αποπομπή των Τσαβλή και Ακριτίδου είχαμε επισημάνει ότι «σε οποιαδήποτε νέα εσωτερική κρίση η οποία μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή, οι επιλογές που θα έχει στη διάθεσή του ο κ. Ζέρβας είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Προσθέτοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση "θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του και να ανεχτεί συμπεριφορές και καταστάσεις τις οποίες, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις συζητούσε καν».

Και αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Ζέρβας. Έβαλε μπόλικο νερό στο κρασί του, εποίησε την ανάγκη φιλοτιμία, διευρύνοντας κάπως τους ηθικούς του κώδικες προκειμένου να χωρέσει εντός τους το παραστράτημα του κ. Λιακόπουλου. Μάλιστα, φρόντισε να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο, αποφεύγοντας ο ίδιος οποιαδήποτε παρέμβαση, αναθέτοντας αυτό το έργο στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο.

Οι ισχυρισμοί του τελευταίου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τον εκτός σειράς εμβολιασμό του κ. Λιακόπουλου, προκαλούν τουλάχιστον θυμηδία. Σύμφωνα με τον κ. Αηδονόπουλο "ανά την επικράτεια, όλοι όσοι προΐστανται προνοιακών δομών εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα με απόφαση των αρμοδίων". Μόνον που, κανείς άλλος αντιδήμαρχος ανά την επικράτεια δεν έσπευσε να εμβολιαστεί εκτός σειράς, κρυπτόμενος ανάμεσα στους εργαζόμενους του "Βοήθεια στο Σπίτι". Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς η σχετική εγκύκλιος ορίζει με σαφήνεια ότι εκείνοι οι εμβολιασμοί αφορούσαν το προσωπικό και μόνον αυτών των υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν είχαν να κάνουν με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Επίσης ο κ. Αηδονόπουλος τονίζει ότι οι εμβολιασμοί, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Λιακόπουλου «έγιναν με νόμιμες, καθ' όλα διαφανείς διαδικασίες κι έπειτα από ανταλλαγή σχετικών εγγράφων με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές...». Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δώσει στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος τα σχετικά έγγραφα τα οποία επικαλείται, ώστε να αποδειχθεί το αληθές των ισχυρισμών του.

Και κάτι ακόμη· ένα τελευταίο ερώτημα: υπάρχει άλλος αντιδήμαρχος, πλην όσων έχουν αποκαλυφθεί έως τώρα, ο οποίος να εμβολιάστηκε εκτός σειράς, στις αρχές Ιανουαρίου; Γνωρίζουν κάτι σχετικό επ' αυτού ο κ. Ζέρβας ή έστω ο κ. Αηδονόπουλος;