Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Με προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή των σκουπιδιών

Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται σήμερα μετ΄εμποδίων καθώς κλειστά είναι τα αμαξοστάσια καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Προβλήματα με τα σκουπίδια παρουσιάζονται σήμερα στον δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω της κινητοποίησης της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η αποκομιδή γίνεται μετ΄εμποδίων καθώς κλειστά είναι τα αμαξοστάσια καθαριότητας του δήμου.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Καθαριότητα Λάζαρος Ζαχαριάδης, σήμερα βγήκε στους δρόμους μόνο το προσωπικό ασφαλείας, εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης.

«Θα έχουμε προβλήματα στην αποκομιδή, τα οχήματα και οι εργαζόμενοι που βγήκαν καθαρίζουν κυρίως έξω από νοσοκομεία, σχολεία κλπ. Θα προσπαθήσουμε να σηκώσουμε όσο μπορούμε περισσότερα απορρίμματα», υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Εκτός όμως από την απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ οι εργαζόμενοι του δήμου ξεκίνησαν από χθες αποχή από την εργασία τους τις Κυριακές, για τη μη απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους, τις συνθήκες εργασίας και υγιεινής-ασφάλειας και τη μη πληρωμή νυχτερινών και εξαιρέσιμων.  

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ πραγματοποιείται σε ένδειξη πένθους για τον 53χρονο οδηγό απορριμματοφόρου που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στην Αττική.