Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Πώς να αξιοποιήσετε «πολιτιστικά» τον χρόνο σας

Οι προτάσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης για να αξιοποιήσουν οι πολίτες «πολιτιστικά» τον χρόνο τους

Βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων του Διεθνούς Φεστιβάλ Animasyros Mary Doutsi & The Swingers Live: Διαδικτυακή ζωντανή συναυλία

H Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει να προτείνει καθημερινά ενδιαφέροντα θέματα για να αξιοποιήσουν οι πολίτες «πολιτιστικά» τον χρόνο τους.

Στο πνεύμα αυτό και σε συνεργασία με καλλιτέχνες αλλά και πολιτιστικούς φορείς σας προτείνει:

Πέμπτη 23 Απριλίου και ώρα 19.00

Δύο ταινίες έχουν προβληθεί και βραβευτεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros και συγκεκριμένα:

Α)Η γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη

Η ταινία εστιάζει στη σχέση μιας εγγονής με τη γιαγιά της, κλείνοντας με αισιοδοξία το μάτι στην κρίση που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα: ένα κοριτσάκι προσπαθεί να φυτρώσει σποράκια από υπολειπόμενα φαγητά, για να ταΐσει όλη την οικογένεια.

Σκην. Έφη Παππά / Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα / Έτος Παραγωγής: 2014

Β) Εθνοφοβία

Η επιβίωση, η ρήξη και η συμβίωση πάνε μαζί. Κι όλα αυτά συνοδεύονται από εκρήξεις χαράς και πόνου, που είναι αποτελέσματα μιας εσωτερικής ανάγκης του ανθρώπου να βρίσκει και να μεγαλοποιεί τις διαφορές εκεί όπου οι ομοιότητες είναι εμφανώς μεγαλύτερες.

Σκην. Γιάννης Ζιόγκας / Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα / Έτος Παραγωγής: 2015

Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 19:00

Μία διαδικτυακή ζωντανή συναυλία με τους «Mary Doutsi & The Swingers».

Ένα από τα αγαπημένα μουσικά σχήματα της πόλης θα σας κρατήσει συντροφιά με γνωστές μουσικές και τραγούδια την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 19:00.

«Το μόνο που χρειάζεστε είναι ή διάθεσή σας και η οθόνη του υπολογιστή σας. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για να μπορούμε σύντομα όλοι μας να απολαμβάνουμε ζωντανά αυτά που έρχονται».

Τις προτάσεις μπορείτε να τις δείτε μέσα από τις σελίδες των κοινωνικών δικτύων της Δ/νσης Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

Facebook: https://www.facebook.com/culturemunicipalitythessaloniki/

Youtube: Department of Events & Festivals ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ