Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε μαθητές

Δωρεάν Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε μαθητές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης, της Δ/νσης Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, υλοποιεί δωρεάν Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε μαθητές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των σχολείων του δήμου.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132) και στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ» (Σπάρτης 6Α).

Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθήματα όλων των τάξεων Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου καθώς και Ξένων Γλωσσών.

Το πρόγραμμα στηρίζεται κυρίως στην προσφορά εθελοντικής εργασίας από προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες της πόλης, καθώς και εκπαιδευτικούς εν ενεργεία ή σε συνταξιοδότηση και από πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά στη γραμματειακή υποστήριξη του προγράμματος.

Οι αιτήσεις συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους μαθητές μπορούν να κατατίθενται από τις 9 Σεπτεμβρίου 2021, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14:00 έως 21:00 στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ» στην οδό Σπάρτης 6Α.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή αιτήσεων των μαθητών είναι τα εξής:

Αίτηση του ενδιαφερόμενου (συμπληρώνεται στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ»).
Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή Αντίγραφο λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο. (ηλεκτρικό ρεύμα, σταθερή τηλεφωνία) ή Αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου για την πιστοποίηση της διεύθυνσης κατοικίας.
Αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων, των κηδεμόνων.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Πληροφορίες για τις αιτήσεις μαθητών δίνονται στο τηλέφωνο 2310 848734 (ώρες: 14:00 – 21:00).

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: Ενισχυτική διδασκαλία 2021-2022 (thessaloniki.gr) ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Όσοι επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά στη γραμματειακή υποστήριξη του προγράμματος παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Ενισχυτική διδασκαλία 2021-2022 (thessaloniki.gr) ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Πληροφορίες για τις αιτήσεις εκπαιδευτικών και της γραμματειακής υποστήριξης δίνονται στα τηλέφωνα 2313 318666 (ώρες: 07:00 – 15:00) και 2310 274696 (ώρες 16.00 – 21.00).