Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα φιλοξενίας ορφανών παιδιών

Ορφανά παιδιά ηλικίας από 8 μέχρι 16 χρονών, προερχόμενα από την πρώην Γιουγκοσλαβία, θα φιλοξενήσουν ελληνικές οικογένειες κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών.
Ορφανά παιδιά ηλικίας από 8 μέχρι 16 χρονών, προερχόμενα από την πρώην Γιουγκοσλαβία, θα φιλοξενήσουν ελληνικές οικογένειες κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Το εν λόγω πρόγραμμα διογρανώνεται από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Το κοινωνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ τα παιδιά θα ταξιδέψουν με λεωφορεία και οι υποχρεώσεις των οικογενειών που θα τα φιλοξενήσουν είναι η κάλυψη των εξόδων εισιτηρίων και όλων των εξόδων διαμονής των παιδιών κατά το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Οι οικογένειες που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν παιδιά πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στο Τμήμα Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.