Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Πρωτοβουλία για διάσωση χώρου σχολείου δίπλα στην παλιά «Αλυσίδα»

Η πρωτοβουλία αφορά το οικόπεδο πίσω από την παλιά «Αλυσίδα», στην περιοχή της Χαριλάου, που προορίζεται για την ανέγερση τριθέσιου νηπιαγωγείου.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διάσωση του οικοπέδου πλησίον της παλιάς «Αλυσίδας», ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία στον χώρο ενός νέου νηπιαγωγείου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστή την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να χρηματοδοτηθεί από τον δημοτικό προϋπολογισμό η διαδικασία επανεπιβολής της ρυμοτομικής δέσμευσης του θεσμοθετημένου χώρου σχολείου στο Ο.Τ. 79, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Αλ. Σταύρου – Δανιόλου – Αλκμήνης. Πρόκειται για το οικόπεδο πίσω από την παλιά «Αλυσίδα», στην περιοχή της Χαριλάου, που προορίζεται για την ανέγερση τριθέσιου νηπιαγωγείου.

«Η αναγκαιότητα διατήρησης του θεσμοθετημένου χώρου σχολείου είναι και δική μας θέση, συνυπολογίζοντας μάλιστα και τις αυξημένες κτηριακές ανάγκες λόγω της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Ακούμε την κοινωνία και σκύβουμε με ενδιαφέρον στα ζητήματα της σχολικής στέγης», ανέφερε σχετικά ο κ. Ζέρβας.