Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για τη «Μήδεια» - Δομή για άστεγους

Σε ετοιμότητα τα μηχανήματα του δήμου Θεσσαλονίκης την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας «Μήδεια»-Έκτακτη δομή για τη φιλοξενία αστέγων από σήμερα

Σε κατάσταση επιφυλακής τίθεται ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Μήδεια”, που σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται να φέρει χιόνι και ψύχος.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, θα δώσει τη μάχη απέναντι στη “Μήδεια” με έξι μεγάλους αλατοδιανομείς και ισάριθμους μικρότερους σε μέγεθος, με τους τελευταίους να είναι περισσότερο ευέλικτοι και να θεωρούνται κατάλληλοι για επεμβάσεις σε στενότερα και περισσότερο δυσπρόσιτα σημεία, όπως για παράδειγμα σε περιοχές της Άνω Πόλης, της Τριανδρίας, της Τούμπας, της Παναγίας Φανερωμένης, κ.ά.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται δέκα υδροφόρα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης όπως και οχήματα στα οποία προσαρμόζονται λεπίδες αποχιονισμού.

Αλάτι σε δεκαπέντε σημεία

Όπως ανέφερε ο κ. Μωυσίδης, έχουν συσκευαστεί περισσότεροι από 4.000 σάκοι με αλάτι, που μοιράζονται στις εποπτείες της καθαριότητας, στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα, στα νοσοκομεία και σε άλλα σημεία της πόλης όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Εξάλλου, για τη διευκόλυνση των πολιτών που ενδεχόμενα θα χρειαστούν αλάτι έχουν προετοιμαστεί μεγασάκοι με συσκευασμένο αλάτι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν αύριο (Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021) σε δεκαπέντε σημεία:

Στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα: 1. Επταπυργίου (Πορτάρα), 2. Μονή Βλατάδων, 3. Αγράφων (χαμηλά), 4. Αγράφων (τέρμα), 5. Επταπύργιο (είσοδος πρώην φυλακών), 6. Δημητρίου Πολιορκητού, 7. Ακροπόλεως με Λεωφόρο Όχι
Στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα: 8. Λαμπράκη με Διαγόρα, 9. Διαγόρα και Ολύνθου, 10. Αγγελοπούλου με Ολυμπίας
Στην Τριανδρία: 11. Γενναδίου με Ζαϊμη, 12. Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα (πεζόδρομος Τζουμαγιάς με Σερρών), 13. Γενναδίου με Τρικούπη
Στις Σαράντα Εκκλησιές: 14. Σκουφά (Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου), 15. Καβάφη με Βυζαντίου

Έκτακτη δομή για τους αστέγους

Την ίδια ώρα, από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τη φροντίδα των ευάλωτων πολιτών. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος, από σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021) και μέχρι να υποχωρήσουν τα φαινόμενα θα λειτουργήσει έκτακτη δομή για τη φιλοξενία αστέγων εντός των χώρων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η δομή, σύμφωνα με τον κ. Αηδονόπουλο, θα είναι δυναμικότητας 14 ατόμων, στα οποία θα παρέχονται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Η υποδοχή των αστέγων στη δομή φιλοξενίας που θα λειτουργήσει εντός της ΔΕΘ θα γίνεται κατόπιν επικοινωνίας με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα φροντίσουν, ώστε στους αστέγους που δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους σε κάποια από τις κοινωνικές δομές του Δήμου να προσφερθούν πρόσθετα κλινοσκεπάσματα καθώς και τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας.

Τηλεφωνικό κέντρο σε 24ωρη λειτουργία

Όπως εξήγησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, από αύριο το πρωί (Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021) με μέριμνα της Δημοτικής Αστυνομίας θα λειτουργήσει 24ωρη τηλεφωνική γραμμή, στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με την κακοκαιρία. Ειδικότερα, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930.