Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Στο τεχνικό πρόγραμμα η επέκταση της παλιάς παραλίας

Το έργο έχει δυσκολίες όσον αφορά την αδειοδότηση γιατί σε θέματα αιγιαλού εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες με μεγάλη γραφειοκρατία.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020 εντάσσεται το έργο της επέκτασης της παλιάς παραλίας, καθώς ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης έχει ήδη ξεκινήσει στο εν λόγω πλαίσιο τις σχετικές επαφές με τις εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες.
    
Όπως ανέφερε ο κ. Κυριζίδης στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώτη συνάντηση ήταν με την Κτηματική Υπηρεσία όπου συζητήθηκε αναλυτικά η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την υλοποίηση του έργου. Παράλληλα, εστάλησαν επιστολές στις Εφορείες Νεοτέρων Μνημείων και Εναλίων Αρχαιοτήτων, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν επαφές.
    
«Το έργο έχει δυσκολίες όσον αφορά την αδειοδότηση γιατί σε αιγιαλό εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και ανθεί η γραφειοκρατία. Το εντάσσουμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020, ως μελέτη κατασκευής, και πραγματοποιούμε τις πρώτες συναντήσεις με τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στην αδειοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.
    
Σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη, αμέσως μετά τον πρώτο κύκλο επαφών με τις δημόσιες υπηρεσίες, θα ακολουθήσει από την υπηρεσία η φάση της προμελέτης.
    
«Θα το τρέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε και θα πιέσουμε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας να γυρίσουν. Πρέπει το έργο να προχωρήσει. Δεν είναι μόνο η εικόνα που παρουσιάζει το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας, αλλά υπάρχουν και σημάδια διάβρωσης όπως ενημερωθήκαμε από τη Κτηματική Υπηρεσία, διότι δεν έχουν γίνει εργασίες τα τελευταία 40 - 50 χρόνια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
    
Σημειώνεται πως η επέκταση της παλιάς παραλίας Θεσσαλονίκης αναμένεται να προχωρήσει με τη δημιουργία ενός ξύλινου ντεκ, που θα διατρέχει όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, από τον Λευκό Πύργο έως και την Α’ προβλήτα του λιμανιού.