Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
x

Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΚΗΣ

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλη Γάκη για την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Την πρόθεσή του να απέχει από τις διεργασίες εκλογές νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου για λόγους πολιτικής ηθικής τάξης ανακοίνωσε ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

«Σέβομαι την εκλογική διαδικασία, το θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Λεκάκη που προτείνεται από τη διοίκηση για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

»Οι Θεσσαλονικείς με τίμησαν με τη ψήφο τους πολλές φορές και μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω στο Περιφερεακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με πολλές και διαφορετικές συνθέσεις. Απο τη συμμετοχή μου όλα αυτά τα έτη αποκόμισα την εντύπωση ότι αυτά τα συλλογικά όργανα αποτελούν προσομοίωση του Κοινοβουλίου, δηλαδή μικρά τοπικά Κοινοβούλια.

»Οδηγούμε όμως στην πράξη της αποχής (για πρώτη φορά σε όλα τα χρόνια συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης) ως έκφραση της δυσαρέσκειας μου για την απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του εδώ και ενάμιση χρόνο από τη Διοίκηση του Δήμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει ο κ. Γάκης, «δυστυχώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι συνεδριάσεις περιορίστηκαν σε σχεδόν μία ανά μήνα, η διάρκεια τους ξεπερνά τις 8 και 10 ώρες με αποτέλεσμα την ψυχοσωματική εξουθένωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεπακόλουθα, δεν εκφράζονται οι απόψεις των 47 Δημοτικών Συμβούλων».

«Περιορίζεται η πολυφωνία, δεν ασκείται ο Δημοκρατικός έλεγχος ενώ συχνά λαμβάνονται αποφάσεις στις 3 και 4 τα ξημερώματα με τεχνητή απαρτία και έλλειψη ουσιαστικού διαλογου. Σε αυτό προστίθεται η κατάργηση των τηλεοπτικών μεταδόσεων των συνεδριάσεων από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Και όλα τα παραπάνω οδηγούν στην απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου».

«Θα ήθελα να ευχηθώ στο συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Λεκάκη, καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας ότι πετυχημένοι Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοί που υπερασπίζονται πρωτίστως τη λειτουργία και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πετυχημένοι Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να ισσοροπήσουν τις ανάγκες της διοίκησης με το δικαίωμα έκφρασης της μειοψηφίας», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Γάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ