Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Ποδηλατοπορεία, κουκλοθέατρο και... πασαρέλα για τη Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, διοργάνωσε μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους - Δείτε βίντεο

Με μία ποδηλατοπορεία μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, με τη συμμετοχή ποδηλάτων αλλά και πατινιών, ένα κουκλοθέατρο, μία επίδειξη μόδας αλλά και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των Θεσσαλονικέων για τη βιώσιμη κινητικότητα επέλεξε ο δήμος Θεσσαλονίκης να γιορτάσει την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο δήμος, συμμετέχοντας ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, διοργάνωσε μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους που κύριο στόχο έχει την ενημέρωση για την αξία της βιώσιμης κινητικότητας, του ποδηλάτου, των ηλεκτρονικών ποδηλάτων αλλά και της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς. Μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου για να ενημερώσουν παιδιά και μεγάλους για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σήκωσε αυλαία η εκδήλωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών, ενώ ακολούθησε ένα πρωτότυπο κουκλοθέατρο από τη Χριστίνα Μπήτιου. Εκεί ένας ξυλοκόπος στην προσπάθειά του να κόψει δέντρα από το δάσος αντιλαμβάνεται με τη βοήθεια ενός σκίουρου τη σημασία του σεβασμού προς το περιβάλλον.

Στη συνέχεια, τα βλέμματα τράβηξε μια επίδειξη μόδας όπου μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά σχεδίασαν μπλουζάκια με μηνύματα για το περιβάλλον και περπάτησαν μπροστά στο κοινό. Ένας 6χρονος ποδηλάτης κέρδισε ένα ηλεκτρικό πατίνι αξίας 400 ευρώ.

Στο τέλος, οι παρευρισκόμενοι ανέβηκαν στα ποδήλατα και πατίνια τους και προχώρησαν σε μία συμβολική ποδηλατοπορεία μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών, Εφραίμ Κυριζίδης, πως η σημερινή εκδήλωση είναι σημαντική για να ευαισθητοποιηθεί το κοινό. «Παράλληλα με τις ενέργειες που κάνει ο δήμος, όπως την επέκταση του δικτύου ποδηλοδρόμων και τις παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά στόχος μας είναι να κάνουμε την πόλη πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον», σημείωσε.

Παράλληλα έτρεξαν υπαίθριες δραστηριότητες και ενημέρωση σχετικά με θέματα βιώσιμης κινητικότητας και κυκλοφοριακής αγωγής, παρουσίαση του Thessaloniki Smart Mobility Living Lab (ThessM@ll) του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου Cleanergy 4 Micromobility και RideSafeUM-EIT Urban Mobility (ΙΜΕΤ-ΜΑΘ ΑΕ AΟΤΑ) και παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου 2050 CliMobCity- Interreg Europe.