Skip to main content

Η προϊσταμένη του Ταμείου του δήμου για το πρόστιμο στον 12χρονο

Τι υποστήριξε για τους νόμους και την κοινωνική ευαισθησία η επικεφαλής του Τμήματος που βεβαίωσε το πρόστιμο στον ανήλικο από τον Βόλο.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης έπραξε νόμιμα», ξεκαθάρισε η προϊσταμένη Ταμείου του δήμου Φ. Κυργιαφίννη, για το πρόστιμο μετά από παράνομη στάθμευση που βεβαιώθηκε σε 12χρονο από τον Βόλο.

Μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" η Φ.Κυργιαφίννη τόνισε ότι το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση «βεβαιώθηκε στον πατέρα του μικρού, ο οποίος ήταν θανών».

«Το Ταμείο βρήκε τους κληρονόμους, βρήκε ότι δεν υπάρχει αποποίηση κληρονομίας και το Τμήμα ήταν υποχρεωμένο να χρεώσει τους κληρονόμους. Αφού το παιδί έχει ΑΦΜ, χρεώθηκε το ποσοστό που του αναλογεί», σημείωσε.

Η ίδια επέμεινε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι ορίζει ο νόμος». Όπως τόνισε, «δεν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία στο νόμο, αν υπήρχε, θα την εφαρμόζαμε».

Ερωτηθείσα για τις συνέπειες που θα έχει το παιδί αν δεν πληρώσει το πρόστιμο, απάντησε πως «αν η οφειλή είναι πάνω από 293,47, κατάσχουμε τον ΑΦΜ, από εκεί και πάνω κατάσχουμε το λογαριασμό».