Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΔΑΓΚΛΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

Η θέση του δήμου Θεσσαλονίκης για τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας στην Πλατεία Καλλιθέας διά του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου

Η χθεσινή επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία της Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη, έγινε κατόπιν καταγγελιών των περίοικων, πέραν όλων των άλλων ζητημάτων ασφάλειας της δημόσιας υγείας, και για λόγους διατάραξης της κοινής ησυχίας, αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Δαγκλής, εντεταλμένος δημοτικός σύβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας.

Διαβάστε: Αντιδράσεις για την επέμβαση της ΕΛΑΣ στην Άνω Πόλη 

«Η Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της διενεργεί ελέγχους σύμφωνα πάντα με τους νόμους της Πολιτείας.Είναι καθήκον της Πολιτείας και των οργάνων της να τηρούν τους νόμους και να προασπίζουν τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Αυτό ορίζει άλλωστε η ισχύουσα νομοθεσία. Κατανοούμε την πίεση που δέχεται το σύνολο του πληθυσμού από τις συνέπειες και τους περιορισμούς που επιβάλλονται λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, όμως ο σεβασμός των νόμων και των κανόνων είναι απαραίτητος. Η συντεταγμένη προσπάθεια μέχρι σήμερα ήταν επιτυχής διότι μεταξύ άλλων κάθε όργανο της Πολιτείας αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έκαναν το καθήκον τους», σημειώνει, ενώ δεν παραλείπει να απαντήσει στις αιχμές της αντιπολίτευσης:

«Κάθε προσπάθεια σύγχυσης των αρμοδιοτήτων και δημιουργίας εντυπώσεων είναι εκ του πονηρού, υπηρετεί πολιτικές μεθοδεύσεις και μικροπολιτικά παιχνίδια. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ασχολείται συστηματικά με το δημόσιο χώρο και το έχει αποδείξει. Καθαρίζει, φροντίζει, περιποιείται και απολυμαίνει δρόμους, γειτονιές και πλατείες όπου και όταν κριθεί απαραίτητο. Το έκανε και συνεχίζει να το κάνει συστηματικά»

 

 

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ