Skip to main content

Daily Mail για Πισπιρίγκου: Χαμογελά δίπλα στην κόρη της πριν της δώσει κεταμίνη

«Μια 33χρονη μητέρα απεικονίζεται να χαμογελά δίπλα στην κόρη της πριν της δώσει μία θανατηφόρα δόση κεταμίνης», λέει η βρετανική εφημερίδα.

Εκτός ελληνικών συνόρων πέρασε η υπόθεση θανάτων των τριων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, να δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για την 33χρονη προφυλακισμένη μητέρα τους.

«Μια 33χρονη μητέρα στην Ελλάδα απεικονίζεται να χαμογελά δίπλα στην ανάπηρη κόρη της στην τελευταία φωτογραφία των δυο τους που τραβήχτηκε πριν της δώσει μια θανατηφόρα δόση κεταμίνης». Έτσι ξεκινάει το άρθρο της βρετανικής Daily Mail για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας μετά από εξέταση του μυϊκού της ιστού που αποκάλυψε την παρουσία του αναισθητικού φαρμάκου, το οποίο δεν είχε χορηγηθεί από γιατρούς», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Η Τζωρτζίνα – η οποία υπέστη επιληπτικές κρίσεις τον Απρίλιο του 2021 που την άφησαν τετραπληγική – πέθανε τον Ιανουάριο αφού πέρασε οκτώ μήνες στο νοσοκομείο και οι νοσοκόμες επιβεβαίωσαν αργότερα ότι η Πισπιρίγκου ήταν μόνη της με την κόρη της τις στιγμές που προηγήθηκαν του θανάτου της».

«Η Πισπιρίγκου στα δικαστήρια πλαισιωμένη από άνδρες των ΜΑΤ»

Το δημοσίευμα της Daily Mail, αναφέρεται και στην μεταφορά της 33χρονης στα δικαστήρια της Ευελπίδων: «Η Πισπιρίγου, πλαισιωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ και φορώντας χειροπέδες και προστατευτικό γιλέκο, εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα για την απαγγελία κατηγοριών μπροστά σε πλήθος θεατών και δημοσιογράφων».

«Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της κόρης της και έχει φυλακιστεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Κορυδαλλού στην Αθήνα μέχρι την ημερομηνία της δίκης της, η οποία δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί. Η ίδια έχει αρνηθεί κάθε αδίκημα», συνέχισε η βρετανική εφημερίδα.

«Εν τω μεταξύ, τα δείγματα ιστών που κρατήθηκαν από τα άλλα δύο παιδιά της Πισπιρίγκου εξετάζονται τώρα εκ νέου στο πλαίσιο της επανεξέτασης των θανάτων τους: Η τρίχρονη Μαλένα από ηπατική ανεπάρκεια το 2019 και η έξι μηνών Ίριδα το 2021 από πιθανή καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο ιατροδικαστής παθολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατροδικαστών στην Ελλάδα, Γρηγόρης Λέων, δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό «Συνδέσεις» ότι η εκταφή των άλλων παιδιών της επιβεβαίωσε ότι «οι εγκληματικές πράξεις ήταν η αιτία θανάτου».

Είπε: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. ‘Είχαμε δύο αρχικές εκθέσεις (όταν πέθαναν τα παιδιά) που δείχνουν την παθολογική αιτία θανάτου. Η πρώτη δείχνει ηπατική ανεπάρκεια και η δεύτερη καρδιακή δυσπλασία στην αορτή καθώς και πνευμονική εμβολή», αναφέρει το Greek City Times.

«Όπως καταλαβαίνετε, τα παθολογικά αίτια δεν συμβαδίζουν με ευρήματα που παραπέμπουν σε εγκληματικές πράξεις γι’ αυτό και γίνονται επανεκτιμήσεις από τους συναδέλφους μου. Ουσιαστικά, εδώ θα πρέπει να ανατραπούν οι παλιές αιτίες θανάτου και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να οδηγηθούμε στην αλήθεια και να μπορέσουμε να βρούμε τη δικαιοσύνη. Μέχρι να αλλάξει επίσημα η αιτία θανάτου στην έκθεση, προφανώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση», μετέφερε το βρετανικό ΜΜΕ.

Το θαμμένο τάμπλετ

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφερόμενο στην εκταφή της Τζωρτζίνας και στο θαμμένο τάμπλετ: «Ένα τάμπλετ υπολογιστή που είχε θαφτεί μαζί με την Τζωρτζίνα ανασύρθηκε το πρωί του Σαββάτου, μετά από εντολή του δικαστή που ερευνά την υπόθεση, επειδή θα μπορούσε να παράσχει περαιτέρω στοιχεία.

Το τάμπλετ θάφτηκε μαζί με τη μαθήτρια, καθώς η Πισπιρίγου ισχυρίστηκε ότι «ήταν το αγαπημένο της αντικείμενο», αλλά έκτοτε ανασύρθηκε αφού ο πατέρας της Τζωρτζίνας, Μάνος Δασκαλάκης, δήλωσε στους δικαστές ότι υποστηρίζει την υπόθεση εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του. Η μητέρα της Πισπιρίγου, μιλώντας στο τοπικό μέσο STAR, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η κόρη της είναι ικανή να σκοτώσει τα τρία παιδιά.

Περιέγραψε μια στενή σχέση μητέρας-κόρης και είπε ότι η Πισπιρίγου ήταν εξαιρετικά αναστατωμένη για την ασθένεια και τον θάνατο της Τζωρτζίνας.Δικαστικά έγγραφα, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, ανέφεραν ότι η νεκροψία είχε αποκαλύψει ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης λιγότερο από 20 λεπτά μετά τη χορήγησή της.Τα έγγραφα φέρονται να υποστηρίζουν ότι το ιατρικό προσωπικό είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά την εννιάχρονη περίπου μία ώρα πριν πεθάνει», κλείνει το ρεπορτάζ της Daily Mail.