Skip to main content

Δακρυσμένος ο Τσιτσιπάς μετά την πρόκριση: Είμαι περήφανος για την Ελλάδα

Όταν ο Έλληνας αθλητής αποθεώθηκε από όλο τον κόσμο που βρισκόταν στην αρένα του Παρισίου, ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρατηθεί και δάκρυσε.

Ξέσπασε σε δάκρυα ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το τέλος του μεγαλειώδους αγώνα με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά του Roland Garros.

Όταν ο Έλληνας αθλητής αποθεώθηκε από όλο τον κόσμο που βρισκόταν στην αρένα του Παρισίου, ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρατηθεί και δάκρυσε.

Στη συνέχεια δήλωσε για τη μεγάλη του νίκη: «Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οι ρίζες μου. Ερχομαι από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, ένα όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν φανταζόμουν, αυτό που συμβαίνει.

Ηταν τόσο έντονος ο αγώνας. Στο πέμπτο γκέιμ έμεινα ζωντανός, είχα το κοινό μαζί μου, μου έδωσε ώθηση. Ενιωσα ότι υπήρχε ελπίδα για εμένα στο παιχνίδι. Το μόνο που θύμιζα στον εαυτό μου ήταν να συνεχίσω να παλεύω. Ηταν έντονο και συναισθηματικό το παιχνίδι για εμένα. Αυτή η νίκη ήταν η πιο σημαντική στην καριέρα μου ως τώρα.

Είδα ανθρώπους με ελληνικές σημαίες, και ανθρώπους να φωνάζουν στα ελληνικά για εμένα. Ηταν πολύ σημαντικό, να νιώθω αυτή την υποστήριξη. Είμαι υπερήφανος ότι η πατρίδα μου είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Εγώ και η Μαρία έχουμε κάνει πολύ σκληρή δουλειά για να το πετύχουμε αυτό.

Διαβάστε ακόμη: Νέο έπος Τσιτσιπά και πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός! (video)