Skip to main content

Dalgona Coffee: Πώς θα φτιάξετε τον πιο viral καφέ της καραντίνας

Ο καφές, παρόμοιος με το κλασσικό ελληνικό «φραπόγαλο», έχει πλημμυρίσει το Instagram και το Tik Tok και δεν χρειάζεται παρά μόνο τρία υλικά.

Θραύση κάνει τις τελευταίες εβδομάδες στα social media ένας πηχτός, κρεμώδης καφές από τη Νότια Κορέα τον οποίο φτιάχνουν χιλιάδες αποκλεισμένοι σε όλο τον κόσμο.

Ο Dalgona Coffee ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα, μία από τις πρώτες χώρες που χτυπήθηκαν σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό και πήρε το όνομά του από το Dalgona (ή ppogi) που είναι ένα δημοφιλές σνακ της Κορέας, το οποίο πωλείται από πλανόδιους πωλητές και φτιάχνεται από ζάχαρη, λάδι και μαγειρική σόδα.

Ο καφές, παρόμοιος με το κλασσικό ελληνικό «φραπόγαλο», έχει πλημμυρίσει το Instagram και το Tik Tok και δεν χρειάζεται παρά μόνο τρία υλικά για να παρασκευαστεί.



ΥΛΙΚΑ

- 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ζεστό νερό
- γάλα
- παγάκια (εάν τον φτιάξετε κρύο)

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και το νερό
- Χτυπάμε με το μίξερ ή με shaker (ή ακόμη και με το χέρι για τους πιο δυνατούς) για τουλάχιστον 3-5 λεπτά, έως ότου το μείγμα μας γίνει από αφρός μια πηχτή κρέμα.
- Σε ένα ποτήρι, βάζουμε γάλα (ζεστό ή κρύο) και από πάνω τοποθετούμε την πηχτή κρέμα

TIPS

Το μυστικό για την πηχτή και κρεμώδη υφή του καφέ είναι οι ίδες δόσεις καφέ και νερού και το καλό χτύπημα του μείγματος έως ότου δημιουργηθεί η συγκεκριμένη υφή.

Μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη, ωστόσο εάν την αποφύγετε τελείως, το μείγμα δεν θα βγει τόσο «φουντωτό» και πηχτό.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την απλή ζάχαρη με καφέ ζάχαρη, ή ζάχαρη καρύδας, αλλά όχι με σκόνη στέβια γιατί δεν θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα.

Σερβίρετε με λίγη κανέλα ή κακάο ή και λίγο εκχύλισμα βανίλιας για να το κάνετε πιο ιδιαίτερο.