Skip to main content

Δάνειο 15 εκατ. ευρώ παίρνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης

Δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν 24 έργα, όπως σχολικές μονάδες, γέφυρες και έργα οδοποιίας.
Δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα κατά πλειοψηφία το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν 24 έργα, όπως σχολικές μονάδες, γέφυρες και έργα οδοποιίας.

Στην εισήγησή του ο αντινομάρχης Παιδείας, Μίμης Φωτόπουλος, τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται ο νομός είναι ανάπτυξη και υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τονώσουν την αναπτυξιακή παράμετρο της οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο «μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε την ανεργία και να αυξήσουμε την απασχόληση».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντινομάρχης Παιδείας, οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. «Πώς θα γίνει αυτό, εάν δεν κάνουμε έργα; Έστω με δανεισμό πρέπει να κάνουμε έργα. Η τοπική αυτοδιοίκηση από τη μεριά της πρέπει να συμβάλει να βγούμε από την κρίση το δυνατόν συντομότερο, μέσω των επενδύσεων. Αλλά αν δεν κάνουμε ούτε ένα έργο, δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση. Με αυτό το δάνειο θα χρηματοδοτήσουμε συνολικά 24 έργα».

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ξεκαθάρισε ότι η αποπληρωμή του δανείου είναι εξασφαλισμένη γιατί δεν υπερβαίνουμε το50% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, «ακόμη και με τη μείωση του 20% πουεπέβαλε η κυβέρνηση στους ΚΑΠ».