Skip to main content

Δάνειο 8 εκατ.ευρώ στη βουλγαρική BDB από την Παρευξείνια

Το δάνειο θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Βουλγαρίας σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου, κ.Hayrettin Kaplan.
Στην παροχή δανείου 8 εκατ.ευρώ στη Bulgarian Development Bank για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Βουλγαρίας προχώρησε η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου(Παρευξείνια). Το δάνειο θα χρηματοδοτήσει επενδυτικά προγράμματα με ωριμότητα μέχρι πέντε έτη και με περίοδο χάριτος μέχρι 18 μήνες για τη δημιουργία, εκσυγχρονισμό, επέκταση αλλά και τη διαφοροποίηση των επιχειρηματικών κλάδων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης παραγωγικών επιχειρήσεων ή εταιρειών στον κλάδο των υπηρεσιών, για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων, καθώς και των εξαγωγών βιομηχανικών ή αγροτικών επιχειρήσεων. «Είμαστε σίγουροι ότι σε αυτό το περιβάλλον, όπου η δανειοδότηση είναι δυσχερής και οι εναλλακτικές δυνατότητες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι περιορισμένες, το δάνειο θα έχει θετικά οικονομικά αποτελέσματα για τη βουλγαρική οικονομία δημιουργώντας ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίες και αύξηση των εξαγωγών και την ανταγωνιστικότητας», τόνισε ο πρόεδρος της Παρευξείνιας, κ.Hayrettin Kaplan υπογράφοντας τη συμφωνία δανειοδότησης.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου είναι ένας διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ιδρύθηκε από την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Το κεφάλαιο της τράπεζας αυξήθηκε πρόσφατα σε 4,85 δισ.δολ.