Skip to main content

Δανιηλίδης: Θα κάνουμε το παν για να προσφέρουμε στους πολίτες

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα πραγματοποιήθηκε χθες η ορκωμοσία των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Ορκίστηκε χθες το απόγευμα το νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 21 Αυγούστου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών με τους συμβούλους να δίνουν τον θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο.

Αφού τους συνεχάρη για την εκλογή τους, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κάλεσε το σύνολο των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων «να προσαρμοστούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στα νέα δεδομένα, και στα θεσμικά και στα νομικά, έτσι ώστε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο, με καλό πνεύμα συνεργασίας και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων». Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος «Η κοινωνία και οι πολίτες του δήμου περιμένουν, αξίζουν και δικαιούνται πολλά κι εμείς θα κάνουμε το παν για να τους τα προφέρουμε».

Απευθυνόμενος προς τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, ευχήθηκε «μία τετραετία ευλογίας, υγείας, δύναμης, εργασίας, προκοπής και ενότητας» και τους κάλεσε «να εργαστούμε όλοι μαζί για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, για το δήμο μας, να εργαστούμε για το καλό και την ομορφιά, με ενότητα και συνεργασία, γιατί μόνο αυτή μπορεί να φέρει σπουδαία αποτελέσματα».

Το νέο δημοτικό συμβούλιο

Το νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών συγκροτείται από 41 Δημοτικούς Συμβούλους, με την παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης» να καταλαμβάνει 23 έδρες, την «Κοινωνική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Ηλία Ζάχαρη να καταλαμβάνει οκτώ έδρες, το «Άλμα στο Μέλλον» με επικεφαλής τον Λάζαρο Ωραιόπουλο να καταλαμβάνει έξι έδρες, και από δύο έδρες να καταλαμβάνουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» (Χαράλαμπος Βέλλης) και «η Πόλη αλλιώς» (Ιωάννης Λαθήρας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ανανεωμένο κατά 46,35%, καθώς από τα 41 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα 19 αποτελούν νέα πρόσωπα.