Skip to main content

Δανιηλίδης: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Πεύκων

Όπως είπε κατά την τέλεση του αγιασμού ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, το σχολικό κτήριο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε δύο χρόνια, το 2021.

Με χαμόγελα και ικανοποίηση δέχθηκαν στα Πεύκα κατά τον αγιασμό στο γυμνάσιο της περιοχής, την ανακοίνωση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη για την έναρξη του έργου της κατασκευής του 2ου γυμνασίου Πεύκων.

«Παρά τον ανελέητο πόλεμο που δεχτήκαμε, το πείσμα, η επιμονή και ο αγώνας μας απέδωσαν καρπούς και έχει ήδη εγκατασταθεί η ανάδοχος τεχνική εταιρεία από τον προηγούμενο μήνα και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, στην περιοχή του Βυζαντίου, το οποίο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης.

Όπως υπογράμμισε, «κλείσαμε τα αυτιά στις σειρήνες, τις πιέσεις και τις λάθος κατευθύνσεις, και θα παραδώσουμε με περηφάνεια στους δημότες μας ένα ακόμα στολίδι για την εκπαίδευση. Πετύχαμε πλήρη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, με όλο τον εξοπλισμό και τις σύγχρονες υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου υποδομές, με ξεχωριστές αίθουσες μουσικής, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, φυσικής και χημείας και με μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο για όλους τους νέους των Πεύκων», και πρόσθεσε με έμφαση: «Αυτά είναι τα σχολεία που αξίζουν στη νεολαία του δήμου μας και όχι παράγκες και λυόμενα, με διπλοβάρδιες, που υπαγόρευαν μικροπολιτικά συμφέροντα που υπονόμευαν τα μεγάλα μας σχέδια».