Skip to main content

Δαρδαμανέλης: Ανάγκη για προώθηση ενεργειακών κοινοτήτων στους δήμους

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης τόνισε την ανάγκη να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στους δήμους

Την ανάγκη να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στους δήμους, ώστε να δημιουργηθούν οι ενεργειακές κοινότητες, που θα εργαστούν, ώστε μεταξύ άλλων να αποφευχθεί η αύξηση των δημοτικών τελών, τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΚΕΔΕ, που συνεδρίασε στην Πτολεμαΐδα, με θέμα την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και τα προβλήματα των δήμων από την ενεργειακή κρίση.

Ο κ. Δαρδαμανέλης μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Δε νομίζω να υπάρχει δήμαρχος ή δήμος που να μην επιθυμεί να κάνει μία ενεργειακή κοινότητα, αφού θα διευκολύνει τόσο τα οικονομικά του ίδιου του δήμου, όσο και των ασθενέστερων οικονομικά δημοτών του. Υπάρχουν όμως προβλήματα, όπως η αδειοδότηση. Δήμοι αστικοί όπως είναι η Καλαμαριά, δεν έχουμε εκτάσεις, ώστε να βάλουμε φωτοβολταϊκά. Δεν έχω ούτε ένα στρέμμα εκτός σχεδίου. Νομίζω ότι οι ενεργειακές κοινότητες όσον αφορά στις διαδικασίες για τους δήμους, άμεσα θα πρέπει να βελτιωθούν και να γίνουν πολύ πιο εύκολες».