Skip to main content

Δαρδαμανέλης: Εξασφαλίζουμε την προσβασιμότητα σε δημόσια κτήρια, πάρκα και σχολεία

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ αναφέρθηκε στα σχέδια που υλοποιεί ο δήμος για την προσβασιμότητα στα κτήρια.

Για την τοποθέτηση έξυπνων διαβάσεων και ηχητικών σημάτων σε φανάρια αλλά και για την εξασφάλιση 1.600.000 ευρώ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την αστική αναζωογόνηση, όπου θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια και προσβάσεις για άτομα με αναπηρία μίλησε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στέλνοντας μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

«Στον δήμο Καλαμαριάς προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και ιδιαίτερα των ανθρώπων με αναπηρία. Καθημερινά εντοπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και ένα ένα τα αντιμετωπίζουμε. Εξασφαλίζουμε την προσβασιμότητα σε δημόσια κτήρια, πάρκα, σχολεία, ώστε η διέλευση να γίνεται χωρίς δυσκολίες και με ασφάλεια», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο δήμος Καλαμαριάς, σύμφωνα με τον κ. Δαρδαμανέλη, έχει ήδη προχωρήσει σε έργα για την εξυπηρέτησή τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

-Είναι σε εξέλιξη η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες

-Τοποθετούνται έξυπνες διαβάσεις και ηχητικά σήματα σε φανάρια

-Αναμορφώνονται τα πάρκα της πόλης με την κατασκευή ραμπών για την πρόσβαση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα

-Εξασφαλίστηκε 1.600.000 ευρώ, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την αστική αναζωογόνηση, όπου θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια και προσβάσεις για άτομα με αναπηρία

-Τέλος δρομολογείται η κατασκευή του πρώτου αισθητηριακού πάρκου στην Ελλάδα με χρηματοδότηση από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ύψους 411.000 ευρώ.