Skip to main content

Δαρδαμανέλης: Πρωτοποριακή η απόφαση του ΣτΕ - Χώρος αναψυχής η μαρίνα της Αρετσούς

Οι προϋποθέσεις που θέτει ο δήμος Καλαμαριάς για την παραχώρηση της μαρίνας της Αρετσούς - Τι περιμένει ο δήμος μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τον διαγωνισμό παραχώρησης της μαρίνας της Αρετσούς εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, χαρακτηρίζοντάς την πρωτοποριακή για αντίστοιχη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης - Το ΣτΕ ακύρωσε τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας Αρετσούς – Τι λέει η απόφαση

«Είναι μία ευκαιρία για το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους την άποψη του δήμου. Θέλουμε να γίνει η επένδυση αλλά με τους όρους που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία κοντά στο 90%. θέσαμε κόκκινες γραμμές που υποστηρίξαμε και έγιναν αποδεκτές", δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, δύο είναι τα βασικά προαπαιτούμενα, το πρώτο να παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ στον δήμο η πλαζ της Αρετσούς και το δεύτερο να προχωρήσει η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου, ένα έργο που εντός του Απριλίου εντάσσεται για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα αλιείας, ΕΠΑΛΘ.

Σε ό,τι αφορά την όλη επένδυση, ο κ. Δαρδαμανέλης ανέφερε ότι δεν χρειάζεται τόσο μεγάλος συντελεστής δόμησης καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν έχουμε ανάγκη από ακόμα μία γειτονιά στην Καλαμαριά».

Ο δήμος Καλαμαριάς προτείνει να αναπτυχθεί τουριστικά η Μαρίνα της Αρετσούς με καφέ και εστιατόρια ως καθαρά χώρος αναψυχής και να μειωθεί ο συντελεστής δόμησης σε λιγότερο από 7.500 τμ.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος ήθελα να αξιοποιηθούν για δόμηση 15.000 τ.μ., ενώ ο δήμος πρότεινε τον ιούνιο του 2020 η δόμηση να αφορά σε 7.500 τ.μ. και τώρα εκτιμά ότι αυτή η έκταση πρέπει και μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς όπως ανέφερε η Καλαμαριά δεν χρειάζεται μια νέα γειτονιά σε μια περιοχή-φιλέτο μπροστά στη θάλασσα.

«Το έργο της ανάπλασης της Μαρίνας της Αρετσούς μαζί με το στρατόπεδο Κόδρα ανεβάζουν πολλά επίπεδα τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν θέλουμε στις χρήσεις γης να περιλαμβάνονται κατοικίες», πρόσθεσε.