Skip to main content

ΔΑΣ: Καταγγελία για οφειλόμενα δεδουλευμένα σε εργαζόμενους του δήμου

Σε πολλούς συναδέλφους οφείλονται ποσά άνω των 1.000 ευρώ, χρήματα που τα δούλεψαν και τα έχουν ανάγκη, τονίζει η ΔΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης

Στην καταγγελία ότι σε εργαζόμενους της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας οφείλονται δεδουλευμένα ποσά άνω των 1.000 ευρώ προχώρησε η ΔΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης, εξαπολύοντας βέλη κατά του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Καθυστερήσεις για κάποιους μήνες, σε παρόμοιες πληρωμές, υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες (καθαριότητα, κοιμητήρια κ.α.). Οι μόνοι που πληρώνονται αμέσως τις πλουσιοπάροχες υπερωρίες τους είναι οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του δημάρχου (πρώτη φορά στον δήμο ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες δημάρχου πληρώνονται υπερωρίες)», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΔΑΣ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με ευθύνη της διοίκησης του δήμου, οφείλονται στους συναδέλφους της διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας (οδοσήμανση, ηλεκτρολογικό, ασφαλτικά), εξαιρέσιμα , νυχτερινά, υπερωρίες από τον Μάη του 2019. Με διάφορες δικαιολογίες και παραμύθια κατάφεραν να καθησυχάζουν τους συναδέλφους ότι το θέμα θα λυθεί. Σε πολλούς συναδέλφους οφείλονται ποσά άνω των 1.000 ευρώ, χρήματα που τα δούλεψαν και τα έχουν ανάγκη. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο δήμαρχος έχει στην ευθύνη του τη αντιδημαρχία Βιώσιμης Κινητικότητας. Καθυστερήσεις για κάποιους μήνες, σε παρόμοιες πληρωμές, υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες (καθαριότητα, κοιμητήρια κ.α.). Οι μόνοι που πληρώνονται αμέσως τις πλουσιοπάροχες υπερωρίες τους είναι οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του δημάρχου (πρώτη φορά στον δήμο ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες δημάρχου πληρώνονται υπερωρίες).

Tην Τρίτη 7 Ιούλη πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων της Βιώσιμης Κινητικότητας στο εργοτάξιο στα Κωσταντινουπολίτικα. Έγιναν διάφορες προτάσεις από τους συναδέλφους. Η ΔΑΣ κατέθεσε την εξής πρόταση στους συναδέλφους:

-Να βγει ανακοίνωση καταγγελία του σωματείου ώστε το πρόβλημα να γίνει γνωστό στον λαό της πόλης.
-Να γίνει από το σωματείο καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.
-Να κηρυχθεί αποχή από εργασία Κυριακή και αργίες.
-Να πραγματοποιηθεί αποχή και αποκλεισμός του εργοταξίου μία καθημερινή ημέρα.

Με την πρόταση συμφώνησαν και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. του ΣΕΔΘ, από άλλες παρατάξεις, που ήταν παρόντα.

Το μόνο που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι η κήρυξη της αποχής από Κυριακές και αργίες. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην αποχή, αλλά και να πιέσουν το σωματείο για την υλοποίηση όσων αποφασίστηκαν.

Να θυμίσουμε στον δήμαρχο και στη διοίκηση του ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους, είναι κάποιοι από τους αυτούς που δεν έπαψαν να εργάζονται-και υπερωριακά- κατά την διάρκεια της καραντίνας σε εργασίες συντήρησης των δομών της πόλης. Είναι κάποιοι από τους «ήρωες» με τους οποίους ο δήμαρχος και το επιτελείο του δεν έχαναν την ευκαιρία να φωτογραφίζονται εκείνες τις ημέρες.

Απαιτούμε από τη διοίκηση την άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων».

Φωτογραφία αρχείου