Skip to main content

ΔΑΣ: Μεγάλες ελλείψεις και θέμα ασφαλείας στον «Άγιο Στυλιανό»

Πρόσφατα αντιπροσωπεία εργαζομένων του βρεφοκομείου ενημέρωσε το δσ του ΣΕΔΘ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα

Για σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω των ελλείψεων προσωπικού κάνει λόγο η παράταξη της ΔΑΣ των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τη λειτουργία του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός».

Πρόσφατα αντιπροσωπεία εργαζομένων του βρεφοκομείου ενημέρωσε το δσ του ΣΕΔΘ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία το βρεφοκομείο φιλοξενεί 25 βρέφη και νήπια. «Δεκαπέντε εργαζόμενες μόνο είναι το παιδαγωγικό προσωπικό που καλείται να καλύψει την 24ωρη λειτουργία, 365 ημέρες τον χρόνο. Δεν τηρείται η προβλεπόμενη από τον νόμο αναλογία παιδιών-παιδαγωγών και για να πάρουν ρεπό οι εργαζόμενες, κάποιες αναγκαστικά δουλεύουν διπλοβάρδια. Δεν γίνεται ούτε να ασθενήσουν οι συναδέλφισσες γιατί δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά. Χαρακτηριστικά είπαν ότι αν τύχουν 3-4 αναρρωτικές, το βρεφοκομείο θα κλείσει», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακόμα επισημαίνεται ότι βοηθητικό προσωπικό υπάρχει μόνο στην πρωινή βάρδια, ένας μάγειρας και μία καθαρίστρια, ενώ Μετά το μεσημέρι τα παιδιά τρώνε ξαναζεσταμένο φαγητό και χρέη τραπεζοκόμου και καθαρίστριας αναλαμβάνουν αναγκαστικά οι παιδαγωγοί, που επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο.

Επίσης σημειώνεται ότι λόγω των ελλείψεων προσωπικού στο οποίο οφείλονται υπερωρίες μηνών, μπαίνει και θέμα ασφάλειας των παιδιών, καθώς πρόκειται για περιπτώσεις παιδιών που φιλοξενούνται με εισαγγελικές και δικαστικές αποφάσεις.

Ως άμεσες λύσεις κάποιων προβλημάτων, οι εργαζόμενες πρότειναν να πάρει πίσω ο δήμος Θεσσαλονίκης την έφεση που άσκησε σε δικαστική απόφαση για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου εφτά εργαζομένων συμβασιούχων που έχουν απολυθεί και να αυξηθεί η επιχορήγηση στο ίδρυμα από τον δήμο για να μπορούν να προσληφθούν έστω συμβασιούχοι.

Στις 21 Μαρτίου, όπως πάντα αναφέρει η ΔΑΣ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δσ του ΣΕΔΘ με την πρόεδρο του «Αγ. Στυλιανός». Όπως λέει η παράταξη «η πρόεδρος υπερασπίστηκε την πολιτική της διοίκησης Μπουτάρη. Δήλωσε ότι από πλευράς τους κάνουν ό,τι μπορούν για τη λύση των προβλημάτων, είπε ότι δεν πρόκειται να πάρουν πίσω την έφεση που άσκησαν ενάντια στις εφτά εργαζόμενες και ότι οι προσλήψεις συμβασιούχων μπορούν να γίνουν μετά τον Οκτώβρη γιατί τώρα δεν υπάρχουν κονδύλια. Εφαρμόζοντας τη γραμμή Μπουτάρη, η στάση της ήταν απαξιωτική απέναντι στους εργαζόμενους, δεν δέχτηκε να παραμείνουν στη συζήτηση 2 εργαζόμενες στο «Αγ. Στυλιανός» και τις απομάκρυνε με ειρωνικές εκφράσεις».