Skip to main content

ΔΑΣ: Τέσσερις νεκροί από κορωνοϊό στον δήμο Θεσσαλονίκης - Να αποδοθούν ευθύνες

Με ααφορμή τον θάνατο του Δημήτρη Νικολαΐδη, η ΔΑΣ καλεί τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να ενημερώσει για το συμβάν καθώς και για τι μέτρα πήρε.

Τη θλίψη της για τον θάνατο του Δημήτρη Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών νικημένος από κορωνοϊό εκφράζει η ΔΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ΔΑΣ, ο γνωστός σκιτσογράφος που εργαζόταν στα ΚΕΠ, «νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλευόταν 2 εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας στις Σέρρες λόγω της έλλειψης ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης».

Η ΔΑΣ καλεί τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να ενημερώσει για το συμβάν καθώς και για τι μέτρα πήρε, καθώς όπως σημειώνει «ακούγονται διάφορα και ότι ο συνάδελφος νόσησε στο χώρο δουλειάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απεβίωσε την Τετάρτη 7 Απρίλη ο συνάδελφος Δημήτρης Νικολαΐδης. Ο συνάδελφος που ήταν 52 χρονών και εργάζονταν στα ΚΕΠ, νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλευόταν 2 εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας στις Σέρρες λόγω της έλλειψης ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσ/νίκης. Ο θάνατος του Δημήτρη σκόρπισε θλίψη σε όσους τον γνώριζαν, μια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στους συναδέλφους αλλά ευρύτερα, λόγω και της ενασχόλησης του με την τέχνη του σκίτσου και των εκπομπών που παρουσίαζε στην τηλεόραση για την τέχνη του.

Στην οικογένεια του συναδέλφου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Είναι ο τέταρτος συνάδελφος που πεθαίνει από κορωνοϊό. Αυτή την περίοδο τα κρούσματα και στους χώρους δουλειάς του δήμου είναι αρκετά.

Επειδή ακούγονται διάφορα και ότι ο συνάδελφος νόσησε στο χώρο δουλειάς, καλούμε τη διοίκηση του δήμου Θεσ/νίκης να ενημερώσει για το συμβάν και για το τι μέτρα πήρε. Όπως το ίδιο να πράττει και για τα κρούσματα.

Και ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου αποδεικνύει τις ευθύνες που έχουν κυβέρνηση και εργοδοσία για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και τα λειψά μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού. Αποδεικνύει και την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων για να επιβληθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασία».