Skip to main content

DEAFestival: Η γιορτή της Νοηματικής Γλώσσας έρχεται στη Θεσσαλονίκη

«Στόχος του φεστιβάλ είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να έρθουν σε επαφή με την πλούσια κουλτούρα των Κωφών» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η μεγαλή γιορτή της Νοηματικής Γλώσσας, το DEAFestival, έρχεται τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Το DEAFestival θα διοργανωθεί από το Σύλλογο Κωφών Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών στις 23 Σεπτεμβρίου όπως κηρύχτηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. με το ψήφισμα 72/161 του 2018.

«Στόχος του φεστιβάλ είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να έρθουν σε επαφή με την πλούσια κουλτούρα των Κωφών και να διαδοθεί το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης "Δικαίωμα στη Νοηματική Γλώσσα για Όλους". Οι ομιλίες, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τηνδιάρκεια του φεστιβάλ θα έχουν ως κύριο θεματικό άξονα την Νοηματική Γλώσσα και πως αυτή αποτελεί αδιαμφισβήτητο δικαίωμα όλων μας ως τρόπος επικοινωνίας» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Κατά την διάρκεια του διημέρου (28, 29 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, εκπαιδευτικά workshop, ψυχαγωγικές δράσεις και στον εξωτερικό χώρο του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθούν ομάδες, φορείς και εταιρίες της πόλης με τις οποίες οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή και να γνωρίσουν την φιλοσοφία των υπηρεσιών και των προϊόντων τους.

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του σε σχολεία και θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις με στόχο τα παιδιά να εμπνευστούν, να ανακαλύψουν νέες πτυχές τους και να έρθουν σε επαφή με την πολιτισμό των Κωφών.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα του DEAFestival (ομιλίες, workshop, show, δράσεις, εκθέτες, εθελοντικό πρόγραμμα) επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του festival https://deafestival.gr/2019/ και συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής.

 *Όλες οι εκδηλώσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό και όλες έχουν δωρεάν είσοδο.
 
Πληροφορίες:

DEAFestival 2019
28,29,30/9

Είσοδος: δωρεάν

Fb event: https://www.facebook.com/events/337603863831478/