Τρίτη 2 Ιουνίου 2020
x

ΔΕΔΑΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ο Έλληνας προπονητής περνά τη δική του περιπέτεια εδώ και μέρες καθώς δεν κατάφερε να γυρίσει στη χώρα μας αφού απαγορεύονται οι πτήσεις από τη Ρωσία.

Τη δική του περιπέτεια περνά τις τελευταίες μέρες ο Γιώργος Δέδας καθώς μετά την οριστική διακοπή της σεζόν στην VTB League και την αποχώρηση από την Άβτοντορ Σαράτοφ δεν κατάφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις από τη Ρωσία.

Ο άλλοτε συνεργάτης του Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM» για την προσπάθεια επαναπατρισμού, αλλά και τη συνύπαρξή του με τον Αμερικανοϊσραηλινό τεχνικό στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ:

Για την περιπέτειά του στη Ρωσία: «Μας είχαν προϊδεάσει, επειδή ο πρόεδρος είναι βετεράνος παράγοντας και ξέρει καλά τι γίνεται στην VTB League, ότι δεν θα συνεχιστεί η σεζόν. Μίλησαν με τους παίκτες, συμφώνησαν και έφυγαν και ήρθε η σειρά και του σταφ. Λίγο πριν μπω στο αεροπλάνο ακυρώθηκε η πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης και λίγο αργότερα ακυρώθηκε και μια άλλη πτήση που είχαμε βρει μέσω Βρυξελλών. Από την 1η Απριλίου έφυγα από το Σαράτοφ και είμαι στη Μόσχα. Η ομάδα μού είχε πληρώσει τις δύο πρώτες μέρες διαμονής στη Μόσχα, αλλά έπαψα να αποτελώ μέλος της ομάδας και τυπικά. Έχω μια επαφή με τους ανθρώπους βέβαια, αλλά δεν ανήκω πλέον στο δυναμικό τους».

Για το αν θα μπορέσει να επιστρέψει: «Προσπαθούμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορούμε. Υπήρχε μια πτήση επαναπατρισμού Ρώσων αλλά το θέμα έχει κολλήσει και έχουμε απευθυνθεί στην πρεσβεία για να βρεθεί μια λύση. Από ό,τι γνωρίζω είμαστε αρκετοί που θέλουμε να γυρίσουμε, όπως ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Βασίλης Σίμτσακ. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες που εργάζονται στη Ρωσία και θέλουν να επιστρέψουν. Η Ρωσία όμως έχει εκδώσει απαγορευτικό μέχρι τις 30 Απριλίου για πτήσεις».

Για την απόσταση από την οικογένειά του: «Η οικογένειά μου είναι στην Ελλάδα, κλεισμένη στο σπίτι. Ευτυχώς τηρούνται τα μέτρα και δεν υπάρχουν πολλά θύματα. Όσο να’ ναι, όμως, όταν βρίσκεσαι μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους σε μια τέτοια κατάσταση δεν παύεις να ανησυχείς».

Για τη συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Ο Μπλατ είναι ορισμός του μπασκετάνθρωπου. Από την πρώτη μέρα που μιλήσαμε για να πάω στον Ολυμπιακό ήταν λες και τον ήξερα χρόνια. Η ομάδα πέρσι έπαιζε καλά μέχρι ενός σημείου και είχε κερδίσει σχεδόν όλες τις ομάδες. Μετά τον Φλεβάρη έπεσε η απόδοσή μας. Δεν ξέρω αν αυτό άγχωσε τον κόουτς για το χτίσιμο της ομάδας το καλοκαίρι. Επιπλέον έλειπαν πολλοί παίκτες από την προετοιμασία μας και ο κόουτς Μπλατ βασίζεται πολύ στην προπόνηση. Ήταν και αυτός ένας από τους λόγους».

Για τις συνέπειες της πανδημίας στο μπάσκετ: «Τα πράγματα θα δυσκολέψουν στο οικονομικό επίπεδο. Υπάρχουν παίκτες, μπορείς να τους βρεις, αλλά το θέμα είναι να μπορέσεις να αντέξεις για να τους δώσεις χρόνο να εξελιχθούν για να φτάσουν στο υψηλό επίπεδο».

Για το αν βλέπει το προπονητικό του μέλλον στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό: «Η εμπειρία λέει ότι η δουλειά του προπονητή είναι από τις πιο συγκυριακές. Αν κάνεις σχέδια, μπορεί να ανατραπούν. Δεν είμαι από τους μηδενιστές που λένε μακριά από το ελληνικό μπάσκετ. Εξαρτάται από τις συνθήκες σε κάθε ομάδα. Η οικογένειά μου είναι στην Ελλάδα, δεν είναι εύκολο λόγω εργασίας της γυναίκας μου να μετακινηθεί εύκολα, οπότε όλα είναι σχετικά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ