Skip to main content

ΔΕΔΔΗΕ: Εγκαινιάστηκε o σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων στο Λαύριο

Ο νέος σταθμός είναι το αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας του ΔΕΔΔΗΕ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την ομάδα SmartRue

Εγκαινιάστηκε σήμερα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής, ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Νοτιοανατολική Αττική και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ηρώων Λαυρίου, παρουσία του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ν. Χατζηαργυρίου και του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δ. Λουκά.

Ο νέος σταθμός είναι το αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας του ΔΕΔΔΗΕ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα με την ερευνητική ομάδα SmartRue της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος SHAR-Q.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο κ. Ν. Χατζηαργυρίου ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο κ. Λουκά για τη συνεργασία του στην κατασκευή του εν λόγω σταθμού, ενώ υπογράμμισε πως η ενεργός συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ στην ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης είναι καθοριστική για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Ο κ. Λουκάς από την πλευρά του είπε: «στα πλαίσια υλοποίησης της στρατηγικής έξυπνων πόλεων, ο ΔΕΔΔΗΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι βασικοί στρατηγικοί συνεργάτες του δήμου μας και με αφετηρία τα σημερινά εγκαίνια του σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εδώ στο Λαύριο, ευχαριστούμε θερμά τον ΔΕΔΔΗΕ και συνεχίζουμε αντίστοιχες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας ώστε πλέον οι πόλεις μας να γίνουν πιο φιλικές στους δημότες μας. Να προσθέσω ότι ο δήμος μας συμμετέχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με παράλληλη εξοικονόμηση φυσικών πόρων».

O κ. Κ. Ανδρεάδης, Διευθυντής κλάδου μετρήσεων του ΔΕΔΔΗΕ, υπογράμμισε πως η ενεργός συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ σε έργα που προωθούν νέες τεχνολογίες φιλικότερες προς το περιβάλλον, αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής του. Όλες οι προσπάθειες συγκλίνουν σε έναν βασικό στόχο, στον εκσυγχρονισμό των δικτύων και στη μετάβασή τους στην εποχή των έξυπνων Δικτύων.