Skip to main content

ΔΕΔΔΗΕ για καφέ στην Αριστοτέλους: Θα κόψουμε το ρεύμα ακόμη και αν χρειαστεί η αστυνομία

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, αν μέχρι σήμερα οι επιχειρηματίες δεν αφαιρέσουν τις εξωτερικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αύριο το πρωί θα κοπεί το ρεύμα.

Στη διακοπή του ρεύματος στις εξωτερικές εγκαταστάσεις καταστημάτων εστίασης στην πλατεία Αριστοτέλους θα προχωρήσει αύριο το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών οι οποίοι μιλούν για άνιση μεταχείριση που θα τους οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Φώτα και θερμάστρες τέλος στους εξωτερικούς χώρους των καφέ της Αριστοτέλους

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.grΠεριφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νικόλαος Παυλίδης, ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να κόψει το ρεύμα σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Η ηλεκτροδότησή τους είναι παράνομη καθώς πρόκειται για επέκταση εσωτερικών εγκαταστάσεων σε δημόσιο χώρο» υπογραμμίζει.

Ο κ. Παυλίδης επισημαίνει ότι εάν μέχρι σήμερα το πρωί δεν προσκομίσουν οι επιχειρηματίες των καταστημάτων αυτών βεβαιώσεις ότι ξήλωσαν τις εξωτερικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, την Τρίτη το πρωί θα εφαρμοστεί η νομιμότητα.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής αναφέρει ότι κάποιοι επιχειρηματίες το προηγούμενο διάστημα προσκόμισαν ψευδείς βεβαιώσεις ότι τις αφαίρεσαν για αυτό και, όπως αναφέρει, εάν σήμερα προσκομίσουν νέες βεβαιώσεις, θα γίνει πρώτα έλεγχος από το κλιμάκιο της υπηρεσίας.

«Θα εφαρμόσουμε το νόμο και θα πάμε ακόμη και με την αστυνομία αν χρειαστεί για να κόψουμε το ρεύμα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση» τονίζει ο κ. Παυλίδης.

Ο ίδιος μάλιστα αναρωτιέται εάν οι άδειες που χορηγήθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης προβλέπουν τέτοιες εγκαταστάσεις, οι οποίες ουσιαστικά είναι με κατασκευές μόνιμου χαρακτήρα με παρατήματα, υαλοφράχτες, ομπρέλες, καναπέδες και λαμπατέρ κ.α. «Δεν είναι σαλόνι η πλατεία Αριστοτέλους, κάποιοι το παρατράβηξαν και έγιναν προκλητικοί» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης.

Προτρέπει τους καταστηματάρχες σε συνεννόηση με τους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες και τον δήμο Θεσσαλονίκης να εκμεταλλευτούν τις οροφές των αψίδων και τους κίονες που θεωρούνται μέρος του του κτηρίου, και όχι δημόσιος χώρος όπως είναι το δάπεδο, να τοποθετήσουν εκεί με όλους τους κανόνες ασφαλείας τα καλώδιά τους, μέσα σε σωλήνες, τα φωτιστικά και τις θερμάστρες προκειμένου να υπάρχει μια καλαίσθητη εικόνα και όχι, όπως τονίζει, αυτή η «απαράδεκτη κατάσταση».

Στην ερώτηση της Voria.gr για τις αιτιάσεις των επιχειρηματιών στην Αριστοτέλους, οι οποίοι μιλούν για επιλεκτικές ευαισθησίες, όταν αυτή η πρακτική με τα φώτα είναι γενικευμένη στη Θεσσαλονίκη και γενικά στην Ελλάδα, ο κ. Παυλίδης απαντά πως όταν έρχεται μια καταγγελία στην υπηρεσία, αυτή είναι υποχρεωμένη να τη διερευνήσει. «Αν έρθει και για άλλα σημεία, θα πράξουμε τα ανάλογα» σημειώνει και συνεχίζει: «Πρόκειται για την πλατεία Αριστοτέλους, την πιο εμβληματική πλατεία της πόλης, όπου έρχονται χιλιάδες επισκέπτες. Είναι η βιτρίνα της Θεσσαλονίκης».

Οι επαγγελματίες σήμερα θα προχωρήσουν σε συνάντηση προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.