Skip to main content

ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών την Καθαρά Δευτέρα

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί βοήθεια ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να ειδοποιούν τις βλάβες του Διαχειριστή.

Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών συνιστά στους πολίτες ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) εν όψει της Καθαράς Δευτέρας.

Ειδικότερα ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει τους πολίτες να μην πετούν χαρταετούς κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς – όπως προειδοποιεί - υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

«Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα και μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια» σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί βοήθεια ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να ειδοποιούν τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή να επικοινωνούν με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.