Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός θα λάβει τις επόμενες μέρες την οριστική απόφαση αν θα καταργηθεί το Γραφείο ή θα διατηρηθεί και με ποια μορφή.

Δεύτερες σκέψεις σχετικά με το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη γίνονται από τη Νέα Δημοκρατία. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμιά οριστική απόφαση και είναι πιθανό αύριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η τύχη του συγκεκριμένου θεσμού.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η κατάργηση του Γραφείου δεν είναι δεδομένη, όπως πολλοί θα πίστευαν. Η ΝΔ και πολλά στελέχη της (βουλευτές, κομματικοί κτλ.) είχαν βάλλει κατά του συγκεκριμένου Γραφείου, ενώ δεν ήταν λίγες οι δηλώσεις και ανακοινώσεις, που το χαρακτήριζαν ένα επικοινωνιακό θεσμό, που έστησε ο κ. Τσίπρας στην πόλη.

Όμως το Γραφείο αντικειμενικά λειτούργησε και έφερε αποτελέσματα, ενώ έφερε πολλές φορές τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πιο κρίσιμες παρεμβάσεις του Γραφείου έγιναν στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές πήρε υψηλά ποσοστά, κερδίζοντας σε δήμους τη ΝΔ.

Όλα αυτά συνεκτιμώνται και πλέον υπάρχουν στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, που βλέπουν με καλό μάτι τη διατήρηση του Γραφείου, με αλλαγές όμως, ώστε να λειτουργήσει ως ένας ισχυρός δίαυλος απευθείας επικοινωνίας της Θεσσαλονίκης με το πρωθυπουργικό γραφείο. Αυτό είναι επιθυμητό, αν και κρίσιμο ρόλο θα παίξουν οι αρμοδιότητες που θα έχει και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, καθώς δεν είναι λίγοι και εκείνοι μέσα στη ΝΔ, που πιστεύουν ότι ο δίαυλος του πρωθυπουργού με τη Θεσσαλονίκη είναι ένα αναβαθμισμένο ΥΜΑΘ, που θα ενσωματώσει και τις αρμοδιότητες του Γραφείου Πρωθυπουργού, με ταυτόχρονη κατάργησή του.

Σε κάθε περίπτωση, οι δεύτερες σκέψεις υπάρχουν και θα συζητηθούν, ενώ την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που αναμένεται μάλιστα να την ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ