Skip to main content

Δεύτερη φορά δειγματική διδασκαλία στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος τα παιδιά είχαν μια πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους και το περιβάλλον της Γερμανικής Σχολής.

Στις 30 Μαῒου 2018 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης δειγματική διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας για μαθητές της Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν δηλώσει από πριν το ενδιαφέρον τους και κατανεμήθηκαν σε ολιγομελείς ομάδες, ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των γνώσεών τους στη γερμανική γλώσσα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στις 16:45 η αυλή του σχολείου γέμισε με τους μικρούς επισκέπτες και τους γονείς τους. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος τα παιδιά είχαν μια πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους και το περιβάλλον της Γερμανικής Σχολής και ήρθαν σε επαφή με τις σύγχρονες μεθόδους διαδραστικής διδασκαλίας.

Ως «βοηθοί» των καθηγητών στην πραγματοποίηση του μαθήματος προσφέρθηκαν πολλά παιδιά, που επέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις της φετινής χρονιάς. Τα παιδιά συμμετείχαν στη διεξαγωγή του μαθήματος και στη συνέχεια μοιράστηκαν με τους ενδιαφερόμενους μαθητές τις εμπειρίες τους και τον ενθουσιασμό τους για τη σχολική χρονιά που πέρασαν στα προπαρασκευαστικά τμήματα.

Ταυτόχρονα οι γονείς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής και ενημερώθηκαν για το ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Γιολάντα Παπαθανασοπούλου.