Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δεύτερη φορά στόχος ο Προφήτης Ηλίας-Συνθήματα στον τοίχο

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο βυζαντινός ναός του Προφήτη Ηλία στη Θεσσαλονίκη γίνεται στόχος βανδάλων.

Ο ναός του Προφήτη Ηλία στην οδό Ολυμπιάδος στη Θεσσαλονίκη έγινε στόχος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες καθώς άγνωστοι έγραψαν με σπρέι σύνθημα σε τοίχο σε κτίσμα της βυζαντινής εκκλησίας. 

Το σύνθημα αναφέρεται στον θάνατο της 42χρονης κρατούμενης στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, Αζιζέλ Ντενίρογλου, η οποία κατέληξε στις 9 Απριλίου. Για τα αίτια του θανάτου της γυναίκας διενεργείται έρευνα ωστόσο κρατούμενες στις ίδιες φυλακές υποστηρίζουν ότι η γυναίκα είχε εμφανίσει κρούσματα κορωνοϊού ωστόσο κανείς δεν την βοήθησε. 

Σημειώνεται ότι πριν από οκτώ ημέρες, άγνωστοι είχαν γράψει ξανά συνθήματα και σύμβολα στον εξωτερικό τοίχο της εκκλησίας. Μάλιστα τη Μεγάλη Δευτέρα, το συνεργείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, σε συνεννόηση με τον δήμο Θεσσαλονίκης, αποκατέστησε την εξωτερική όψη του ναού καθαρίζοντας τον εξωτερικό χώρο από τα συνθήματα

Ο ναός του Προφήτη Ηλία βρίσκεται επί της διασταύρωσης των Οδών Ολυμπιάδος και Προφήτη Ηλία. Η κατασκευή του ανάγεται πίσω στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα μΧ., ενώ μεγάλος αριθμός αρχαιολόγων υποστηρίζει ότι ο υπάρχων ναός κτίστηκε πάνω από τα ερείπια των Βυζαντινών ανακτόρων της πόλης ύστερα από την καταστροφή τους το 1342 μΧ.

 Η φωτογραφία ανέβηκε στο γκρουπ στο facebook Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου.