Skip to main content

Δεύτερη μέρα καύσωνα - Έως 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Δύσκολη μέρα και η σημερινή για τη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις από το απόγευμα

Στα ύψη θα παραμείνουν για δεύτερη μέρα οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να αγγίζει σε ορισμένες περιοχές και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 40-41 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά τοπικά 40-41 βαθμούς Κελσίου), 23 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 23 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι μετεωρολόγοι από το μεσημέρι αναμένουν τοπικές μπόρες και κυρίως το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ

Σε Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Ο υδράργυρος στην Αττική θα δείξει από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια μέρη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Την Παρασκευή θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (κατά 3 με 4 βαθμούς) στα βόρεια αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.