Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Επετεύχθη συμφωνία για τα χρήματα της εκδρομής που είχε προγραμματιστεί για τη Γ' τάξη του Λυκείου στην Ιταλία - Τι προβλέπεται

Μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων, πέρα από την επικείμενη ανακοίνωση των βαθμολογιών, τους γονείς των μαθητών της Γ’ Λυκείου απασχολεί εκ νέου, το θέμα της επιστροφής των χρημάτων τα οποία είχαν προκαταβάλλει για τις πολυήμερες εκδρομές των παιδιών τους οι οποίες, όμως, δεν έγιναν λόγω πανδημίας. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των ταξιδιωτικών πρακτόρων και το θέμα έχει λυθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σε άλλες όμως, υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσεται η περίπτωση του 2ου λυκείου Περαίας όπου χθες το βράδυ έγινε συνάντηση μεταξύ των γονέων και εκπροσώπου του ταξιδιωτικού γραφείου το οποίο είχε αναλάβει την εκδρομή των μαθητών της Γ’ τάξης η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Ιταλία, σε Ρώμη και Βενετία, στις 2 Μαρτίου. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίηση της εκδρομής και συγκεκριμένα στις 24 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε η ματαίωσή της καθώς στην Ιταλία είχαν διαγνωστεί ήδη εκατοντάδες κρούσματα covid-19.

Διαβάστε ακόμη - Δ. Ωραιοκάστρου: Ζητεί επιστροφή των χρημάτων για τις εκδρομές

Όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν πολλές συζητήσεις μεταξύ των γονέων των μαθητών και του εκπροσώπου του ταξιδιωτικού γραφείου, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Στη νέα συνάντηση, ωστόσο, η οποία έγινε χθες το βράδυ, με πρωτοβουλία της διευθύντριας του σχολείου, επήλθε τελικά συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία προβλέπει την επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων τα οποία είχαν καταβληθεί προς το πρακτορείο, ενώ ένα άλλο μέρος θα δοθεί προς τους γονείς υπό μορφή voucher προκειμένου να το αξιοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, από τα περίπου 34.000 ευρώ τα οποία είχαν δοθεί προς το πρακτορείο και αφορούσαν το σύνολο της δαπάνης, στους γονείς θα επιστραφούν περίπου 19.000, ενώ άλλες 9.000  θα τους δοθούν υπό μορφή voucher. Παράλληλα, το πρακτορείο θα κρατήσει τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ καθώς, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπός του, κάποιες πληρωμές τις οποίες είχε ήδη κάνει το πρακτορείο, δεν τους επιστράφηκαν. Στην εκδρομή θα συμμετείχαν 96 παιδιά και στη χθεσινή συνάντηση ήταν παρόντες 51 γονείς.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ