Skip to main content

Δεύτερος αστυνομικός για Αναγνωστόπουλο: Πρώτη φορά είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία

«Εμείς δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε και αυτός ήταν ψύχραιμος», κατέθεσε ο δεύτερος αστυνομικός για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Ήταν τόσο ψύχραιμος, δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία» ανέφερε ο δεύτερος αστυνομικός που κατέθεσε σήμερα στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου Καρολάιν Κράουτς.

Διαβάστε ακόμη: Κατάθεση αστυνομικού: «Αγάπη μου είσαι καλά;» ρωτούσε ο Αναγνωστόπουλος τη νεκρή Καρολάιν

Ο αστυνομικός Κλεάνθης Αντωνόπουλος, οποίος επίσης είχε σπεύσει στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών τη νύχτα του στυγερού εγκλήματος ανέφερε ακόμη για το θέατρο που έπαιζε ο κατηγορούμενος λέγοντας τους ότι είχαν μπει ληστές στο σπίτι του. «Μας είπε ότι οι ληστές είχαν όπλα και μάλιστα είπε ότι είχαν ένα όπλο σαν το δικό μου, γεγονός που μας έκανε εντύπωση γιατί ένα θύμα εκείνη τη στιγμή δεν παρατηρεί το είδος του όπλου» ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος για να προσθέσει: «Μας προβλημάτισε επίσης το παράθυρο, ο τρόπος που αντιδρούσε ο κατηγορούμενος, το χτύπημα στο μέτωπο του για το οποίο απάντησε ότι δεν είχε χτυπηθεί, ήταν ψύχραιμος. Μάλιστα ρώτησε κάποιος από τον ασύρματο και εκείνος απάντησε».

Συνεχίζοντας στο ακροατήριο ο μάρτυρας αστυνομικός επισήμανε ακόμη τα εξής: «Η αντίδραση του κατηγορουμένου όταν του είπε ο άλλος αστυνομικός «άστο τελείωσε» για τη γυναίκα του, ήταν σαν να μη κατάλαβε τι έχει γίνει. Μας είπε κάποια στιγμή «γιατί τη σκότωσαν αφού τους έδωσα τα λεφτά». Από τις ερωτήσεις που μας έκανε κατάλαβε ότι είχε πεθάνει, αλλά η αντίδραση του ήταν τέτοια σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Η πρώτη αντίδραση ήταν σαν να μη κατάλαβε, αλλά μετά είχε καταλάβει αλλά η συμπεριφορά του ήταν περίεργη. Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δε μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία, είχε μια γαλήνη σε φάση που δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ήρθαν πολλές υπηρεσίες και σε όλες έλεγε την ιστορία σαν να μην έχει συμβεί κάτι σε αυτόν. Αν μου είχε συμβεί εμένα θα έλεγα «ρε παιδιά τα έχω πει πέντε φορές, πόσες φορές να τα πω».

Μάλιστα, το στοιχείο εκείνο που εντυπωσιάζει και το οποίο εισέφερε με τη μαρτυρία του στο ακροατήριο ο κ. Αντωνόπουλος είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος τους έλεγε ότι αναγνώρισε το όπλο των ληστών. Ο μάρτυρας ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Μας είπε ότι οι ληστές είχαν όπλα και μάλιστα είπε ότι είχαν ένα όπλο σαν το δικό μου, γεγονός που μας έκανε εντύπωση γιατί ένα θύμα εκείνη τη στιγμή δεν παρατηρεί το είδος του όπλου. Μας προβλημάτισε επίσης το παράθυρο, ο τρόπος που αντιδρούσε ο κατηγορούμενος, το χτύπημα στο μέτωπο του για το οποίο απάντησε ότι δεν είχε χτυπηθεί. Μάλιστα ρώτησε κάποιος από τον ασύρματο κι εκείνος απάντησε. Ήταν τόσο ψύχραιμος, δεν έχω συναντήσει ξανά τόση ψυχραιμία».

Πρόεδρος: Σας έκανε εντύπωση ότι υπήρχε απουσία συναισθήματος;

Αστυνομικός: Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κάτω και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε, δε μιλούσαμε και εκείνος ήταν ψύχραιμος. Ο πρώτος πανικός που επικράτησε στο σπίτι, ακολουθήθηκε από ηρεμία. Ήταν σα να είπε «ότι έγινε, έγινε». Μόλις είπα «πάμε κάτω να μείνει καθαρός ο χώρος», ήταν σαν να τελείωσαν όλα.

Η έδρα ρώτησε τον κ. Αντωνόπουλο για τον αν ο κατηγορούμενος αντέδρασε βλέποντας το σκυλί στη κουπαστή της σκάλας δολοφονημένο. Όπως ανέφερε ο μάρτυρας δεν υπήρχε καμία αντίδραση εκ μέρους του κατηγορούμενου.

Εισαγγελέας: Πως μέτρησε το χρόνο για να δέσει το λαιμό του;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι το δεν παίρνω ανάσα και πεθαίνω δεν ήταν αληθές. Ήταν σφιχτά δεμένος αλλά δεν ήταν σε τέτοια κατάσταση. Από τη στιγμή που λύθηκε και μετά ήταν τρομερά ψύχραιμος, ήταν σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Ήμασταν μαζί 3-4 ώρες και δε μου είπε μια φορά «τι έπαθα! Έχασα τη γυναίκα μου». Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία.

Πηγή: protothema.gr