Skip to main content

ΔΕΗ: Δανειακή σύμβαση 160 εκατ. ευρώ με την Παρευξείνια Τράπεζα

Το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση επενδύσεων για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Δικτύου Διανομής.

Δάνειο 160.000.000 ευρώ εξασφάλισε η ΔΕΗ από την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια Τράπεζα» – Black Sea). Η Δανειακή Σύμβαση, η οποία υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, το δάνειο αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη χρηματοδότηση της Τράπεζας Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου μέχρι σήμερα.

Το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση επενδύσεων για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Δικτύου Διανομής, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 7 εκατομμύρια καταναλωτές στην Ελλάδα.

Υπογράφοντας τη σύμβαση, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου (Black Sea Trade & Development Bank) Dmitry Pankin είπε: « Η υποστήριξή μας στη ΔΕΗ, την μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, επαναβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της για υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα. Οι υποδομές του Δικτύου Διανομής είναι ουσιώδεις για την οικονομία και την καθημερινή ζωή των πολιτών. Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι η χρηματοδότηση αυτή θα βοηθήσει τη ΔΕΗ να αναπτύξει και να βελτιώσει τις λειτουργίες και το Δίκτυο Διανομής σε όλη τη χώρα».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης είπε: «Οι επενδύσεις στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που είναι καθοριστικής σημασίας για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, προσφέρουν σταθερές ελκυστικές αποδόσεις στον όμιλο ΔΕΗ. Το νέο δάνειο ύψους 160 εκατ.ευρώ αφενός εντάσσεται στην χρηματοδότηση των παραπάνω στρατηγικών επενδύσεων αφετέρου σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του Ομίλου με την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου η οποία προσδοκούμε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς».