Skip to main content

ΔΕΗ: «Κανείς δεν νομιμοποιείται να παίρνει το νόμο στα χέρια του»

Κάλεσμα στη ΓΕΝΟΠ «να σταματήσει να παριστάνει ανεύθυνα τον Ρομπέν των Δασών σε μία τόσο σοβαρή συγκυρία για τη χώρα», απηύθυνε η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της.

«Κανείς δεν νομιμοποιείται να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να βάζει στενά συντεχνιακά συμφέροντα πάνω από το εθνικό συμφέρον», τονίζει η διοίκηση της ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της σχετικά με την κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος.

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα στη ΓΕΝΟΠ «να σταματήσει να παριστάνει ανεύθυνα τον Ρομπέν των Δασών σε μία τόσο σοβαρή συγκυρία για τη χώρα».

Επιπλέον, η διοίκηση της ΔΕΗ, σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για να σταματήσει άμεσα η κατάληψη.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ζητήσει από τη ΔΕΗ να μην προχωράει στη διακοπή ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες μέχρι να οριστικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα προστατεύονται σε σχέση με την πληρωμή του τέλους ακινήτου.