Skip to main content

Δέκα χιλιάδες εκλογικούς αντιπροσώπους ζητά η ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη

Αγώνας δρόμου στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να βρει τον κόσμο, που θα είναι στις κάλπες ανήμερα των εκλογών. Τα προβλήματα.

Κινητοποίηση για την εξεύρεση 3.000 εκλογικών αντιπροσώπων για τις ευρωεκλογές πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη.

Η Διοικούσα Επιτροπή με αλλεπάλληλες συσκέψεις προσπαθεί να κινητοποιήσει όλο το μηχανισμό και τα μέλη του κόμματος εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όμως αντιμετωπίζει δυσκολίες, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, ο διπλασιασμός των εκλογικών κέντρων στις φετινές εκλογικές αναμετρήσεις, δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα για τους εκλογικούς αντιπροσώπους του κόμματος.

Αν αναλογιστεί κάποιος ότι ταυτόχρονα γίνονται περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και οι συνδυασμοί όλοι απαιτούν επίσης τους δικούς τους αντιπροσώπους για τις κάλπες, αντλώντας κόσμο από την ίδια «δεξαμενή», το πρόβλημα είναι σημαντικό.

Προσθέστε και τις πολλές κεντροδεξιές υποψηφιότητες στους δήμους της Θεσσαλονίκης και έχετε την εικόνα του ζητήματος.

Αν το κόμμα για τις ευρωεκλογές χρειάζεται 3.000 εκλογικούς αντιπροσώπους, για τις περιφερειακές εκλογές χρειάζονται άλλοι τόσοι στο νομό και εφόσον ήταν ένας μόνο ο δημοτικός συνδυασμός ανά δήμο με αναφορά στο ίδιο κόμμα άλλοι τόσοι (τώρα περισσότεροι, διότι σε κάποιους δήμους είναι άνω του ενός οι δημοτικοί συνδυασμοί), τότε μιλάμε για έναν κομματικό ή πολιτικό χώρο που θα πρέπει το Μάιο να κινητοποιήσει περίπου 10.000 άτομα, πέραν όσων είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το επόμενο διάστημα ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη θα επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να διασφαλίσει τους εκλογικούς αντιπροσώπους για την 26η Μαΐου, ενώ ήδη οι συσκέψεις γι' αυτό το ζήτημα είναι επανειλημμένες.