Skip to main content

Δέκα νέα απορριμματοφόρα στη μάχη για την καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης (vid)

Τα νέα απορριμματοφόρα επιθεώρησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κώστα Ιακώβου.

Με δέκα νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για επτά οχήματα χωρητικότητας 16 τόνων και τρία 12 τόνων, τα οποία θα ριχτούν το επόμενο διάστημα στη μάχη για την καθαριότητα της πόλης.

Τα νέα απορριμματοφόρα επιθεώρησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κώστα Ιακώβου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η προμήθεια των οχημάτων έγινε μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών, με προϋπολογισμό περίπου 2,5 εκ. ευρώ, δηλαδή, όπως είπε, δεν επιβαρύνθηκαν οι δημότες και τα ταμεία του δήμου.

«Ο συνολικός αριθμός των καινούργιων οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης επί των ημερών της δικής μας διοίκησης ανέρχεται σε 120. Τα 80 από αυτά είναι στην καθαριότητα, είναι στην καθημερινή μάχη, έτσι ώστε η πόλη να είναι πολύ πιο καθαρή", σημείωσε ο κ Ζέρβας. «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Η Θεσσαλονίκη γίνεται πιο όμορφη, πιο καθαρή και συμβάλλουμε όλοι σ' αυτό», τόνισε. Ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να συμβάλουν κι αυτοί στην προσπάθεια με την καθημερινή τους συμπεριφορά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η προσπάθεια αυτή φέρνει καθημερινά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιακώβου επισήμανε πως μέχρι τέλος του χρόνου θα γίνει προμήθεια δυο δορυφόρων που θα βοηθήσουν για τα ογκώδη, ενλω στο πρώτο τρίμηνο του 2023 θα ολοκληρωθεί η αγορά καδοπλυντηρίων. «Έτσι θα μπορέσουμε κι εμείς να ανταποκριθούμε σε αυτά που θέλουν οι δημότες, σε αυτά που θέλει ο κόσμος, σε αυτά που θέλουν οι εργαζόμενοι», είπε.

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως την τελευταία τριετία έχει ανανεωθεί περίπου το ένα πέμπτο του στόλου της καθαριότητας, ενώ η υπηρεσία φροντίζει για την απόσυρση των παλαιών, όπως προβλέπει η νομοθεσία.